Pariz
Konec meseca novembra grem v Pariz. Zanimajo me vse uporabne informacije, predvsem kaj je dobro, da se ogledam, cene,…
Hvala, da se boste potrudili.
Cene zasoljene, ne samo v Parizu, kar po celi Franciji (Eiffel lani jeseni 64 FF). Jaz sem bla ful navdusena nad Montmartrom. Pa Pigalle je tud zanimiv 🙂 Pa lepo si vzet cas in se potepat po Parizu, tko malo naokrog pes, ful fajn. Ce se bos prevazala z metrojem, je ceneje vzet komplet 10 vozovnic. Uh…..kak bi sla nazaj..:)
Zivjo!
jaz sem zdaj ze 3 leto v Franciji,eno leto sem prezivela tudi v Parizu!
Tam imas toliko moznosti,toliko vsega,da ne vem kje zacet!Ce te kaj zanima bolj specificno vprasaj,mislim ali te zanimajo znamenitosti,cene oblacil,restavracije,hoteli….Ce bos tam dlje casa in ce te zanima poznam se par slovencev,ki se zivijo tam,lahko dobis tel………
lprEgLa je pisal/pisala:
>
> Cene zasoljene, ne samo v Parizu, kar po celi Franciji
> (Eiffel lani jeseni 64 FF). Jaz sem bla ful navdusena nad
> Montmartrom. Pa Pigalle je tud zanimiv 🙂 Pa lepo si vzet cas
> in se potepat po Parizu, tko malo naokrog pes, ful fajn. Ce
> se bos prevazala z metrojem, je ceneje vzet komplet 10
> vozovnic. Uh…..kak bi sla nazaj..:)
Zivjo!
jaz sem zdaj ze 3 leto v Franciji,eno leto sem prezivela tudi v Parizu!
Tam imas toliko moznosti,toliko vsega,da ne vem kje zacet!Ce te kaj zanima bolj specificno vprasaj,mislim ali te zanimajo znamenitosti,cene oblacil,restavracije,hoteli….Ce bos tam dlje casa in ce te zanima poznam se par slovencev,ki se zivijo tam,lahko dobis tel………
:
>
Champs Elises, Slavolok Zmage, Montmart, Eifflov stolp, tudi z ladjico po Renu, muzej ludvika 14., poslovne stavbe novega stoletja, Napoleonova piramida, Disneyland, Dežela šampanjca, Pigal, grob Jima Morrisona (greš z metrojem, kupiš najbolje carnet-komplet 10 kart za metro in potem se lahko pelješ kolikor hočeš, če le ne izstopiš, ma jaz jih takrat nisem sploh vseh porabila). Dobro si je ogledati nekaj šoping centrov (parfumerij), se vsest v kakšen pub ob oknu in opazovati življenje parižanov, kupiš kakšno stvarco na tržnici, obiščeš trgovinice z spominki in razglednicami (tudi znamke), sex shopi (zanimivo, :-), kajti tukaj si tega ne bi upala, hehe)itd…
Uživaj!
Če boš silvestrovala pod Slavolokom zmage, bodi previdna, takrat pokajo petarde, ko sva bli s frendico je dobila steklenico šampanjca v glavo, na srečo jo je dobro odnesla z par šivi, ko je prišla v Slo., jaz pa šampanjec v oko, no mal je peklo, hehe. Drgač je blo super! Uživaj!
Forum je zaprt za komentiranje.