Paradoks enakosti med spoloma
Ja .+1
Res je, da so moški mogoče še pod večjim pritiskom ….ne toliko staršev, kot mogoče kolegov, moških
prijateljev, če se loti zadeve, ki ” je za babe”….ne vem. Meni se zdi super, da se oboji znajdejo v obeh
sferah zanimanja, na koncu pa vsak naredi, ker mu odgovarja.
Predpisovati kaj je za ženske in kaj za moške je torej nonsens….saj znamo sami izbrati 😉
Menda gre ženskam ubijanje še bolje od rok, ste bolj krvoločne kot moški….čeprav jaz se s takim ne bi hvalil.
ZDA Bostonski maraton
Leta 1967 je bila udeležba na omenjenem maratonu dovoljena le moškim, predstavnice nežnejšega spola na zdaj množični prireditvi niso imele pravice nastopati.
http://www.tekac.si/novice/9026/prva_zenska_ki_je_pretekla_bostonski_maraton.html
Če je vseeno kaj kdo počne in ne obstajajo ženska in moška opravila, kako to, da imajo ljudje življenjske travme ob tem če jih mati v otroštvu zanemarja ali ukazuje, je gospodovalna?
In kako to, da rojevajo samo ženske?
Vsaj jaz ne poznam primera, da bi kak moški šel rodit.
🙂
Vseeno preizkušam, če obstajajo tudi take, ki bi znale jasno podat navodila pa jih skorajda ni.
Če pa katera teče ob cesti(te so predvsem mlajše 😉 jim ponudim prevoz, če se jim res tako mudi, da morajo teč…. 😉 Pa mi z nasmehom na obrazu hitijo razlagat, da rade tekajo. 🙂
Malo me skrbi, ker bi se lahko peljale z mano, gredo raje peš, da je z mano nekaj narobe, ker avto ni slab….. :P[/quote]
Joj, a tebi se to zdi duhovito?[/quote]
Okusi so različni (si lahko zamisliš?), [sub]eni ga pa tudi nimajo….[/sub]
Prvo maratonko so malodane skušali za lase zvleči s tekme, pa so se sotekmovalci postavili zanjo in je tekla do konca.
Drugače pa glede preferenc ali nagnjenosti spola … ogromno je enostavno miselna dediščina dolgih stoletij, ki je ni tako enostavno izbrisati, saj se prenaša iz roda v rod. Če pa bi otroci živeli nekje v divjini in jim ne bi nihče sugeriral, da se fantje v industrijsko razvitih družbah igrajo z avtomobili, deklice pa z barbikami, bi se hitro pokazalo, da je zanimanje za tehniko prej odvisno od osebe kot od spola.
Verjetno tudi vsak pozna primer družine, da imajo hčerko in mlajšega sina, pa je ta kar nekaj let posnemal starejšo sestro tako pri izbiri igrač kot pri izbiri frizure in barve nohtov, če so mu le starši to dovolili in mu niso vbili v glavo, da si nohte lakirajo ženske (in glej to, jaz si jih recimo absolutno ne in imam kratko postrižene, pa poznam tipe, ki hodijo na manikuro in imajo lepo spolirane nohte, da so videti kot nalakirani).
Tudi že omenjena konciznost ni rezervirana samo za moške in hkrati ni nujno, da so moški avtomatično vsi logični in znajo razložit na preprost način.
Imam kolegico, ki jo vsi pokličejo, ko imajo probleme z avtom, pa mehanik ne zna pomagat. Ne bi znala razstavit motorja oz. ga sestavit nazaj, teoretično pa obvlada v piko.
Zanimiva debata.
Ne vem kje smo iz razlik med spoloma prešli na neke obče lastnosti v smislu, ali je lahko ženska odločna, ali lahko logično razmišlja, ali zna pritisniti tipko na daljincu. Dajte no. To ni poanta te teme. Je samo še en način, kako ne razmišljati o bioloških dejstvih, da penis in maternica pomembno vplivata na razvoj telesa in možganov.
Kako bi komentirali raziskavo, ki so jo naredili na Stenfordu (vodil jo je Seymour Levine), kjer so ženskim miškam takoj po rojstvu dodajali testosteron? Te so razvile moške genitalije in so jih tudi znale uporabljati. Podobno so naredili z moškimi miškami, le da so v tem primeru blokirali testosteron. Njigovi penisi so izginili.
Našli boste tudi raziskavo, kjer so igralke prisilno oponašale moško agresivno vedenje. Izmerili so jim povišane nivoje testosterona. Našli boste raziskave, kjer ugotavljajo, da moški, ki v večji meri skrbijo na otroke, imajo nekajkrat nižje nivoje testosterona, kot moški, ki tega ne počnejo.
Preberite si kakšno zadevo v povezavi s hormonskimi motilci in dejstvi, da zaradi tega moški vsak dan znova postajamo vedno bolj feminilni. Še posebej je problematična nosečnost, kjer se ob prisotnosti hormonskih motilcev moški zarodki ne razvijajo popolnoma v redu.
Ali lahko okolje stimulira ženske, da te prevzamejo bolj moško vedenje? Seveda lahko. Enako velja tudi obratno. Ali bo stimulacija okolja skozi generacije spremenilo našo telesno strukturo? Seveda bo.
Vse je samo vzrok in posledica. In v bistvu je čisto vseeno ali rečemo, da se vse zgodi zaradu učenja (če gledamo razvoj človeka skozi več generacij) ali gledamo samo eno generacijo, kjer geni pomembno vplivajo na razvoj možganov in telesa.
Bistveno je ravnovesje, ki imogoča normalen razvoj družbe.
Menda gre ženskam ubijanje še bolje od rok, ste bolj krvoločne kot moški….čeprav jaz se s takim ne bi hvalil.
ZDA Bostonski maraton
Leta 1967 je bila udeležba na omenjenem maratonu dovoljena le moškim, predstavnice nežnejšega spola na zdaj množični prireditvi niso imele pravice nastopati.
http://www.tekac.si/novice/9026/prva_zenska_ki_je_pretekla_bostonski_maraton.html
Če je vseeno kaj kdo počne in ne obstajajo ženska in moška opravila, kako to, da imajo ljudje življenjske travme ob tem če jih mati v otroštvu zanemarja ali ukazuje, je gospodovalna?
Vsaj jaz ne poznam primera, da bi kak moški šel rodit.[/quote]
statistika tvojo trditev močno zanika, večina morilcev je moških, torej ne objavljaj laži po spletu.
Travme bodo imeli vsi otroci, ki jih bodo zanje pomembni ljudje zanemarjali, jih poniževali in ne dali možnosti razvoja.
Če pa ti še vedno ni jasno, kako to, da rojevajo samo ženske, potem pa mislim, da nobena debata o čimerkoli ni več smiselna. Za debato mora sogovornik namreč imeti vsaj malo možganov.
ZDA Bostonski maraton
Vsaj jaz ne poznam primera, da bi kak moški šel rodit.[/quote]
statistika tvojo trditev močno zanika, večina morilcev je moških, torej ne objavljaj laži po spletu.
Travme bodo imeli vsi otroci, ki jih bodo zanje pomembni ljudje zanemarjali, jih poniževali in ne dali možnosti razvoja.
Če pa ti še vedno ni jasno, kako to, da rojevajo samo ženske, potem pa mislim, da nobena debata o čimerkoli ni več smiselna. Za debato mora sogovornik namreč imeti vsaj malo možganov.[/quote]
Hruške, jabolke in slive, vse imamo v isti košari…
Res mora človek obvladat neke miselne operacije, da sploh razume napisano, ni pa to pogoj, da sodeluje po forumih.
Sploh nisem pisal kdo je pogost morilec, pisal sem o tem, da so se ženske kot vojakinje izkazale še bolj krvoločne kot so bili njihovi moški kolegi.
Kaj je normalen otrokov razvoj? To vključuje tudi to, da mama po rojstvu zapusti otroka? Je to dobro zanj in za njegov razvoj? Je narejeno mleko iz stekleničke zanj isto kot mleko iz maminih prsi?
Zame ni. Lahko bi rekel da otroke delimo na dojenčke in zalivančke 😉
Jaz vem kako in kdo rojeva, nisem pa prepričan, če tudi ti to veš glede na to, da pišeš, da ni razlik med moškimi in ženskimi opravili v medsebojnih odnosih. Oz, da razlike (niti fizične, niti biološke) med nami ne obstajajo.
🙂
Vseeno preizkušam, če obstajajo tudi take, ki bi znale jasno podat navodila pa jih skorajda ni.
Če pa katera teče ob cesti(te so predvsem mlajše 😉 jim ponudim prevoz, če se jim res tako mudi, da morajo teč…. 😉 Pa mi z nasmehom na obrazu hitijo razlagat, da rade tekajo. 🙂
Malo me skrbi, ker bi se lahko peljale z mano, gredo raje peš, da je z mano nekaj narobe, ker avto ni slab….. :P[/quote]
Joj, a tebi se to zdi duhovito?[/quote]
Mene je nasmejalo. :)) Dokler ostane samo pri tem hecu seveda.
Če pa ti še vedno ni jasno, kako to, da rojevajo samo ženske, potem pa mislim, da nobena debata o čimerkoli ni več smiselna. Za debato mora sogovornik namreč imeti vsaj malo možganov.[/quote]
Hruške, jabolke in slive, vse imamo v isti košari…
Res mora človek obvladat neke miselne operacije, da sploh razume napisano, ni pa to pogoj, da sodeluje po forumih.
Sploh nisem pisal kdo je pogost morilec, pisal sem o tem, da so se ženske kot vojakinje izkazale še bolj krvoločne kot so bili njihovi moški kolegi.
Kaj je normalen otrokov razvoj? To vključuje tudi to, da mama po rojstvu zapusti otroka? Je to dobro zanj in za njegov razvoj? Je narejeno mleko iz stekleničke zanj isto kot mleko iz maminih prsi?
Zame ni. Lahko bi rekel da otroke delimo na dojenčke in zalivančke 😉
Jaz vem kako in kdo rojeva, nisem pa prepričan, če tudi ti to veš glede na to, da pišeš, da ni razlik med moškimi in ženskimi opravili v medsebojnih odnosih. Oz, da razlike (niti fizične, niti biološke) med nami ne obstajajo.[/quote]
A res? A bolj krvoločne kot moški, ki posiljujejo otroke, jih natikajo na kol, mučijo, stradajo? Ne zanikam, da so tudi ženske krvoločne, kar potrujuje mojo tezo, da ni posebnih razlik, ampak da bi pa lahko bile krvoločne bolj, so se pa moški že dovolj potrudili in jih ni moč preseči.
Vsega ostalega, kar ti trdiš, pa jaz ne trdim in mi ne pripisuj. Če ne razumeš, pač ne razumeš. Vem pa tudi, da je vztrajnost pogosta lastnost neukih ljudi. Nočem pa popustiti, ker je slabo predvsem pomanjkanje dobrega.
Tako ja in kakor sem že nekrat napisala, očitno so razlike med nami mnogo manjše, kot
bi nekateri radi mislili….malo testosterona gor, malo dol, pa razlike skoraj izginejo.
Kar je meni bistveno je to, da ni ne biološkega, ne sociološkega razloga za prevlado
enega spola nad drugim, še manj za “predpisovanje” kakšne lastnosti naj bi imela oseba
določenega spola (in kaj naj bi oseba določenega spola “smela” in “ne smela” početi….)
Tole podpišem takoj. Moški so imeli penis in ženske so imele maternico že davno pred razvojem zavestnih možganov. Zato ne vidim razloga, da ne bi še naprej ostalo tako. V kolikor se želimo še naprej razmnoževati na naraven način, bo narava sama poskrbela za to, kateri geni (lastnosti in sposobnosti) se bodo širili naprej in kateri se ne bodo. Seveda pa lahko genski inženiring vse postavi na glavo (s hormonskimi motilci se to že dogaja). Osebno sicer verjamem v samoregulacijo populacije, ki jo moramo ljudje izvajati zavestno, sicer nam dejansko grozijo vojne ali nasilna zunanja regulacija (v nekaterih državah jo že izvajajo, kar je zločin nad človeštvom).
Ja z zunanjo pomočjo je res tako enostavno. Da pa se po naravni poti odpravi razlika pa bo minilo še nekaj generacij, pa še to pod pogojem, da ne bomo izgubili sposobnosti reprodukcije. Je pa možno.
Ko gledamo povprečno žensko in povprečnega moškega iz Gaussove naravne porazdelitve. Bo moški v tem trenutku še vedno imel 10-20x več testosterona in posledično več agresivnosti. Tega povprečna ženska ne more pridobiti znotraj ene generacije na naraven način, lahko pa se trudi v to smer. Nimam čisto nič proti. Vendar lepo prosim pustite temu povprečnemu moškemu, da ima to kar ima, brez da bi moral imeti občutke krivde, ker je to kar je. In pustite tej povprečni ženski, da ima to kar ima, brez da bi ona morala imeti občutke krivde.
Verjamem, da je ključ do sožitja v razumevanju in spoštovanju razlik, ne samo med spoloma tudi v najbolj širokem razumevanju te besede. Tega ni potrebno zapakirati v nobeno ideologijo (moško, žensko ali srednjo). Se pa moramo še veliko naučiti in iz naših teles in podzavesti odstraniti travme, ki smo si jih prizadajali.
Podpiram borbo žensk za enakopravnost in enakovrednost, nasprotujem pa vsakršnemu ideološkemu pritisku v smeri enakosti. Vemo kakšno škodo so povzročile (in jo še povzročajo) različne predvsem verske ideologije.
Že nekaj časa gojim idejo o neke vrste ritualu, kjer bi se moški opravičili ženskam za vse zlo, ki smo ga prizadejali v preteklosti. Verjamem, da bo prišel čas ko bom imel dovolj moči za kaj takega. Za mir in obnovitev zaupanja to potrebujemo.
Hvala za debato in hvala ker ste me brali! Sedaj pa res zapuščam to temo in se beremo v kakšni drugi.
Enakovrednost in enakopravnost ni isto. Ženske smo več vredne. Z nami je omejena rodnost. Rodimo delavce in delavke in imamo zgornjo mejo potomcev. Moški lahko z enem izlivom zaplodi pol sveta. Torej, zares rabimo samo enega samca. Malce manj genetske pestrosti, ampak ok… Karikiram, pa dajmo v tem duhu nadaljevat in da razložim bolj nazorno… Bogat kmet je tisti, ki ima več krav in enega bika. Njegova črda se bo večala glede na plodne samice. Iz tega sledi, da so iz tržnega stališča več vredne samice, kot samci. Ko rodi, da še mleko in na koncu se jo lahko poje. Samec? En izliv, s katerim se zaplodi miljardo ali več potomcev, nato je samo še za zakol. Seme se lahko pridobi umetno in tudi Oploditev samic je lahko umetna. Iz tega sledi, samice so več vredne. Da pa nismo p…e do bika, mu damo enake možnosti,da tudi on živi lepo življenje. Seksa s kravami, se pase, ima svoj harem, življenje je lepo… V slednjem primeru lahko govorimo o enakopravnosti. Dovoljeno mu je živet. Zanj smo izborili isto pravico, kot jo imajo samice. Živel bo, opravljal svoje življenjsko poslanstvo in bil na koncu, kot krave, na ražnju.
moški nam niso enakovredni, nikoli ne bodo. Z umetnim oplojevanjem samskih žensk, bi bili samo še za zakol.( Zato je zakon padel)
Enakopravnost vidi dlje od vrednosti. Spoštuje osebo, njegovo življenje in njegovo edinstvenost.
v yt mal vpište mgtow in poglejte par kanalov… se ze neki cajta backlash dogaja.
sej tud kdo ti je največi zagovornik beguncev ? zenske.
https://www.youtube.com/watch?v=UxpVwBzFAkw
https://www.youtube.com/watch?v=IAL0Y7QznkQ
https://www.reddit.com/r/TheRedPill/comments/1p6ie3/why_women_lose_the_dating_game/
https://danielmiessler.com/blog/the-dating-power-flip-at-age-30/
https://www.youtube.com/watch?v=zCpjmvaIgNA
http://www.henrymakow.com/001904.html
Ne gre se sploh za enakost, temveč superiornost zensk in zanicevanje tipov. Vse pa lepo podkrepljeno preko vlad oz. prava. V Ameriki ti gre lahko tip v zapor, če ti ne plačuje prezivnino tudi za otroka, ki biološko ni njegov !
http://henrymakow.com/2016/02/single-women-are-Illuminazi.html
Da ne omenim sledeče:
http://wthitv.com/2015/09/05/kansas-sperm-donor-fights-back-after-state-forces-him-to-pay-child-support/
http://www.dailydot.com/lifestyle/craigslist-positive-pregnancy-tests/
Predhodn komentar je pa tipična izjava neke feministke.
https://www.youtube.com/watch?v=Y1JQUG7doCE
Navadne zenske se bojijo mgtow ker bo manj kvalitetnih mangin/captain-save-a-hoe-ov na trgu, feministke pa zato, ker ne bodo mogle več moških preko sodnega sistema obrati za vse premozenje (taking him to the cleaners izraz). Dobr da se tipi brihtajo.
https://www.youtube.com/watch?v=uwPFnvniA7w
Ja super, res. Se moraš pa res potruditi, da najdeš takele skrajnosti. Pa tudi ne vidim
poante limanja teh linkov, res ne. Kaj si že hotel s tem povedati? Da je to široko razvejano
svetovno gibanje in svetovna zarota? Da smo vse ženske take?
A bejž no.
Tole je približno tako, kot če bi trdil, da če si bele rase, si obvezno član Kukluxklana.
Da pokomentiram samo uvod zadnjega videa in komentar na zakaj se moški umikajo iz zvez v virtualni svet. Zato, ker ne znajo imeti pravih realnih odnosov z ženskami. Ne znajo pa jih imeti zato, ker so več na računalnikih in telefonih, kot pa z osebo, s katero se družijo (če se). Njihova relanost je virtualnost, ne pa odnosi. Logično, da so “raje” tam, kot pa v odnosih, kjer se morajo soočati z določenimi frustracijami in konflikti. Ampak brez tega ni odnosa in ni osebne rasti.
Izberejo lažjo a po mojem mnenju napačno pot. Toliko, kolikor so odnosi lahko frustrirajoči, so lahko tudi lepi in koristni. In le tisti, ki le te obvlada (skozi izkušnje in osebno rast), lahko iz njih potegne le najboljše. Tega pa ne dosežeš, če se odnosom umikaš.
K tvojemu dodajam še, da ljudje z manjvrednostnim kompleksom lažje okrivijo drugega za svojo nesrečo (denimo, kok sem bogi, k moram žensko osvajat, da lohka sexam. Ona bi mi mogla biti podložna in dat noge narazen preden pomislim, da bi sexal. In brezvestnice hočejo od mene še rinko, preden potešijo mojo slo).
Na površini lahko vso krivdo in gnev prevalimo na moški spol. V globini pa se skriva veliko zelo težkih razlogov za opisano, večina je povezana s kastracijo moškosti, ki se praviloma dogaja že od prvega leta naprej, ko se zaključi oralna faza razvoja.
Moški ki normalno aktivira svojo moškost, potentnost oz. kakorkoli že temu rečemo (in razreši ojdipov kompleks), ne bo imel nobene želje bežati v virtualni svet. Prav tako bo znal brez strahu vzpostavljati odnose z nasprotnim spolom. Vedel bo kaj je njegovo poslanstvo, in predvsem ne bo imel težav s “potiskanjem”, ki je simbolno ena izmed ključnih sestavit osebnosti moškega. Takšen moški se ne bo počutil ogroženo in ne bo nasilen do žensk. Takšen moški bo zelo privlačen za večina pripadnic ženskega spola in bo tudi v realnosti vreden zaupanja.
To aktivacijo pa lahko pri otroku naredi samo funkcionalni moški (praviloma oče), mama lahko to vez podpre ali pa sabotira.
Napisano je tudi skrita poanta te teme.
Da se ne bomo napačno razumeli. Kar pišem za moške, velja tudi za ženske. Samo moške sem omenil zato, ker je tip v videu, govoril, da se moški umikajo raje v virtualni svet.
Ženske drvijo v virtualni svet iz drugih vzrokov kot moški (deloma se vzroki tudi prekrivajo).
Pri njih je bistvena socialna vključenost. In pa dejstvo, da so morale ženske precej veliko zgodovine živeti z masko. Simbolno je to tudi make-up, in drugi lepotni pripomočki. Virtualnost jim je zato pisana na kožo. To pa ne pomeni, da je to normalno. Ni normalno. Daleč od tega.
Žal je velik del odgovornosti za takšno situacijo potrebno pripisati moškemu spolu, ki je skozi zgodovino zlorabil fizično premoč nad ženskami. Jasno pa se je potrebno zavedati, da tega niso naredili normalni potentni moški, ampak moški s psihopatskem značajem (torej sadistično (ne)potentni moški), ki so znali zmanipulirati vse okrog sebe. Za vso nasilje moških nad ženskami nas mora boleti občutek krivde (tudi kolektivni).
Ironija je, da ima veliko vlogo pri gradnji psihopatskega značaja moškega ravno mama (ženska), ki daje otroku občutek, da je “večji” kot njegov oče.