Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Paradižnikova solata v hladilniku

Paradižnikova solata v hladilniku

Spoštovani,

naredila sem preveč paradižnikove solate (narezan paradižnik, jabolčni kis, bučno olje, sol, suha bazilika, kurkuma). Ostanke sem dala v kozarec za vlaganje, ga zaprla in postavila v hladilnik. Je taka solata še varna za uživanje čez dva dni?

Hvala!

LP

Več živil kot sestavite v jed večja je možnost tudi vnosa kvarljivcev. Vendar pa dodatek kisa in soli tudi malce zavaruje pred kvarom. Toliko v razumevanje dogajanja.
Sicer pa menim, da solata je lahko še primerna za uživanje, toda preden jo zaužijete preverite, da ne kaže zakov kvara (vretje, bela sluz…). Je pa bolj vprašanje kakovosti take solate, saj bo okus zagotovo “postan”.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Velja! Hvala vam! 🙂

LP

New Report

Close