Najdi forum

Paradentoza

Spoštovani.

Na svetovnem spletu sem prebrala nekaj prispevkov o tem, da naj bi vodne prhe pomagale pri paradentozi. Ko sem se o tem poizvedovala v eni specializirani trgovini, so mi dejali, da naj bi vodne prhe še bolj potisnile “umazanijo” pod dlesen in naj bi bile zaradi tega vodne prhe pri paradentozi odsvetovali. Gospa v tej specializirsani trgovini mi je priporočala, naj kupim električno zobno ščetko Sonicare (točno določenega proizvajalca Ph…). Ta ščetka naj bi bila boljša od drugih sonicare ščetk, ker naj ne bi bila tako agresivna in naj ne bi povzročala tresljajev, istočasno pa naj bi bolje očistila od vodne prhe.

Prosila bi vas, če mi lahko sporočite kaj o tem menite vi.

V naprej se vam najlepše zahvaljujem.

Petra

Pozdravljeni,

pri parodontalni bolezni je potrebna odlična higiena, ker je le ta pogoj za zavrtje bolezni. Potrebujete klasično zobno ščetko, ščetke za čiščenje medzobnih prostorov (interdentalne ščetke), ki naj bodo primerne velikosti, zobno nitko, primerno zobno pasto in ustne vode, sonična ščetka in zobna prha sta tudi dobrodošli. Tako, naštela sem vam vse pripomočke, ki so potrebni za vzdrževanje dobre ustne higiene; ustna prha in sonična ščetka vam ne moreta nadomestiti dobrih interdentalnih ščetk. Svetujem vam uporabo vseh pripomočkov.

Srečno.

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close