Parada Ponosa?
Seveda je! Če otroku umre starš, ki je edini uradni starš, je otrok naenkrat uradno sirota, čeprav ima v realnosti tudi drugega starša. Drugi starš tudi ne more vzeti bolniške za otroka, če ta zboli, ne more urejati nobenih uradnih zadev, ki se tičejo njegovega otroka, uradno ne obstaja povezavo med otrokom in njim/njo, čeprav je starš tega otroka, skrbi za otroka, živi z njim itd.
In še enkrat – otroci SO POSVOJENI, otroci SO ROJENI, če se zakon sprejme ali ne, to ne bo ničesar spremenilo v tej smeri. Bodo pa zato otroci in družine še vedno diskriminirani v primerjavi s heteroseksualnimi.
In tebi se zdi to prav in primerno, samo zato ker imaš pač ti osebno predsodke, ki jih lahko razrešiš samo ti sam in to sam pri sebi (pri tem ti noben zakon ali ne-zakon ne more pomagati)?
tadej,
sicer me pa zanima, kakšnih zlorab in napak v skladu s svojo logiko obtožuješ heteroseksualnih staršev, tvorcev “naravnih družin” (po tadejevo), iz katerih homoseksualni ali biseksualni posamezniki izhajajo?
Po tej logiki je nekaj strašno narobe s heteroseksualno družino, da se kaj tako “nenaravnega” zgodi v njeni “naravni sredini” 🙂
Lahko da je. Ne vem. Svet ni popoln. Nekatere stvari pa vemo. Ne veliko. Če ti vztrajaš na sklepanju iz seksualnosti, jaz ne. Zaradi mene se lahko peder in lezbijka poročita in imata otroke. A je vredu? Da ne boš rekla da sem homofob.
Ne more bit pa ženska mož ali oče in ne moški žena ali mati. Pa reci temu predsodek, če hočeš. Meni je to minimalna zahtevana treznost.
Tu ni nobene diskriminacije. Edina spolna delitev je na moške in ženske. Če je pa nekdo ponosen da je peder, pa naj se ponaša, če se hoče. Neumnih vsaj ne manjka.
Dragi tadej, to, da je svet narejen iz modrih in rožnatih stekleničk, da se rodimo kot modri ali rožnati, z ljubeznijo do modre barve, nogometa, piva in žensk ali z ljubeznijo do rožnate, šmink, gospodinjenja in moških – je ena navadna pravljica 🙂 Resničnost je precej drugačna, dobro jutro!
P.s.: In, ja, kar bi bila po mojem mnenju katastrofa, bi bilo, če bi se poročila homoseksualen moški in ženska, samo zato da bi zadostila družbenim pravilom in imela “družbeno požegnan” seks in “družbeno požegnane” otroke. Ne misli, da se to ne dogaja – v slabo teh otrok, celotnih družin in obeh partnerjev.
Po postavi?!
Ja, meni svet, v katerem imajo samo določene skupine ljudi osnovne človekove pravice, ni všeč in zato njegove ohranitve (ali vzpostavitve) ne zagovarjam, kar ti počneš za vsako ceno.
In nikakor in nikoli ne bom podprla nikogar, ki meni, da je v poziciji (za kar se imaš na primer ti), da si prisvaja neke umišljene “postave”, “zakone” ali “naravo” za to, da bi pravice pripisal sebi, drugim pa bi jih odvzel.
O posameznikih, ki hladokrvno javno podpihujejo in razpihujejo sovražni govor, katerega skušajo zapakirati v popolnoma prozorne “nediskriminatorne” papirčke tipa: “Jaz pa že nisem homofob! Geji se naj kar poročijo in imajo otroke – z lezbijkami!” pa sploh ne vem, kaj je za reči.
Kar me skrbi je edino, da se v javno debato tako rado vabi prav takšne posameznike – ker s svojimi neargumentiranimi izjavami ustvarjajo šov in ker jim nekritično aplavdira del večine, ki ne vidi dlje od svojega nosa in svojih pravic.
No, vidiš, pa le znaš videti problem 🙂
P.s.: “Tasmanski vrag, kje sem se jaz skliceval na pozicijo?” (by tadej) —> Nikjer nisem napisala, da si se skliceval na pozicijo, temveč:
“In nikakor in nikoli ne bom podprla nikogar, ki meni, da je v poziciji (za kar se imaš na primer ti), da si prisvaja neke umišljene “postave”, “zakone” ali “naravo” za to, da bi pravice pripisal sebi, drugim pa bi jih odvzel.”
Aha. No vidiš, enako rečem lahko jaz za tebe. Pa verjetno bom imel bolj prav. Ti si umišljaš pravice, ki bi jim priredila postavo. Pa ne gre tako. Pravic si ne moremo izmišljati. To da bi naj homoseksualci imeli “pravico” do otrok… Kakšno pravico? Otrok ni pravica.
Nobene pravice ne pripisujem sebi in jemljem drugim. Razen teh akademskih človekovih pravic homoseksualcev. To pa niti niso pravice.
Raje naj se zamislijo zakaj jih pravo ignorira. Zakaj pravno ne obstajajo.
In zakaj ne morejo pravno obstajati.
Naj bodo veseli da imajo službe. Kajti do kruha se ne pride kar tako.
Tole se bere kot poučna basen, pa je vendar resnična in še kako kjut zgodba 😉
http://www.vecernji.hr/vijesti/homoseksualni-pingvini-prekinuli-nakon-6-godina-veze-clanak-3830
vsi elementi prave tv žajfnice: ljubezen, posvojitev, pa pride tretji, ljubosumje in ljubezenski trikotnik, ločitev, eden ostane sam, drugi gre v novo razmerje, pomiritev … to ti je vse življenje! Pa ljudje izgleda da nismo res čisto nič posebnega :))))))
krona stvarstva, pa kaj še :))))