Najdi forum

Pri vseh debatah o samem vzroku za spolno usmerjenost (raje izvzamem šnelkurs psihoanalize) se pozablja na eno stvar: ne glede na vzrok posameznik na lastno spolno orientiranost oz. preference NIMA VPLIVA.

Področje seksualnosti je vedno nujno kulturno regulirano, kaj in kdaj je “dovoljeno” ali “zaželjeno” je kulturno relativno in se razlikuje od skupnosti do skupnosti.

Že če samo pogledamo, kje je meja odraslosti za konsenzualnost spolnih odnosov: v mnogih neevropskih kulturah je to 12 ali 13 let, v Sloveniji je to 15 let, v večini ameriških zveznih držav 18 let, na Škotskem mislim da še vedno 21 let – vse je relativno od kulture do kulture. Za nekaj, kar je v ZDA “statutory rape” je nekje drugje čisto običajna praksa. Imaš kulture, kjer so tete spolne učiteljice svojih nečakov, kar bi pri nas kar močno spadalo v tabu incesta.

Za tadeja pa samo nekaj: najlažje je pljuvati in se neargumentirano zgražati. Vsi tvoji argumenti o negativnosti posvojitve otrok s strani homoseksualcev padejo, ko ugotoviš, koliko psihično labilnih posameznikov so proizvedli globoko heteroseksualni starši. Lahko samo zaključiš, da spolna usmerjenost nima veze z dobro in ljubečo vzgojo oz. ima kvečjemu pozitivne učinke; homoseksualni starši se namreč bolj zavedajo zunanjih vplivov zaradi svoje lastne stigmatizacije.

saj to kar ti pišeš je tako in to velika večina ve.
ker pač nekdo moje poste briše, jaz trdim, da že vzgoja v enostarševski družini prizadene otroka, vzgoja otroka v družini dveh homičev (da ga nekdo “prinese” s seboj) pa je naravna katastrofa in je potrebno preprečit,pa ne zaradi mene, ampak otroka.

Argumenti sploh niso pomebni. Če bi ti rad vse pretehtal s štetjem in primeranjem večji manjši, potem pač tehtaj. “Psihična labilnost” pač ni nikakršen kriterij v tej zadevi. So stvari ki so ne in ne. Ne potrebujejo nobenih argumentov. Ti svoje otroke daj pedrom če hočeš zaradi mene.

Glede vzroka za homoseksualnost pa samo tole: sovraštvo do žensk.

Vidiš, to kar pišeš, je demagogija. Spolna orientiranost nima veze s kvaliteto vzgoje. Ali je otroku “objektivno” težje med vrstniki, če je otrok seskualnih staršev? Odvisno od njegove lastne psihe, vrstnikov, s katerimi se druži in še mnogo drugih dejavnikov. Bo zaradi tega kaj prikrajšan? Imel bo individualno socializacijo, kot katerikoli drug otrok.

Če bo vzgoja konsistentna z dovolj avtoritete, potem bo otrok imel moralni imperativ in se bo uspešno spopadal z življenskimi situacijami. Upam si trditi, da deklarirani homoseksualec prav zaradi premagovanja toliko več družbenih ovir lahko otroku potencialno nudi širši spekter vrednot in modrosti.

norTON, tvoje trditve o “naravni katastrofi” so tvoji lastni predsodki, zaviti v antropologiji že 100 let preživet izgovor “naravnosti”. Kakor sem repliciral že tadeju: koliko otrok globoko heteroseksualnih staršev je vsak dan prikrajšano za marsikaj – je to zato, ker imajo “normalno heteroseksualno družino”?

V debati so argumenti pomembni in mi debatiramo, kajne?

Spet neka trditev, ki ne potrebuje argumentov? Pavšalni zaključki na podlagi lastni predsodkov. Zakaj sploh potrebuješ izražati svoje mnenje na forumu, ko pa imaš tako zakoličena prepričanja?

Z veseljem zaupam otroka prijatelju geju ali lezbijki, da ga pazi in vzgaja. Glede na tvoj izpričan strah in gnus lahko sklepam na tvojo specifično vzgojo – si prepričan, da svoje otroke lahko zaupaš starim staršem?

Človek samo Starševski čvek malo prebere in je pretresen, kaj pišejo odrasle poročene heteroseksualne ženske.

Še hujše je spoznanje, da ima večina teh žensk otroke.

Že v luči tega s emi ne zdi nobena katastrofa, če bi geji in lezbijke lahko posvojili otroke.Kaj je bolje, da ima otroka normalen gejevski par, ali zmešana ženska in njen zapiti partner?

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

zopet me iščeš na ekstremih.
vsa dogajanja so vmes in neka vrednost je povprečna, tako posameznih osebnosti in posameznih okolij.
pustima predsodke, jaz samo opazujem.
da se razumeva, seks je eno, vzgoja je drugo.
sem že napisal in je izbrisano.
mislim, da je nemogoče nadomestiti manjkajočega očeta ali matere. v ekstremu z izredno inteligentno in izobraženo materjo ali očetom si blizu rezultata, vendar to ni povprečje.

vzgoja je odvisna od karakterja starša in ne od njegove spolne usmerjenosti..dober-slab starš nima smisla ,ker tu ne bomo prišli do konca

po moje, pišem pa po občutku, je vzgoja odvisna od marsičesa,
največ od normalne družine (moški-ženska) in okolja.

zaradi mene je lahko družina tudi:
moški-moški
ženska-ženska
pravim samo, da je tu sigurno za pričakovati neke posledice.
jasno je, da ima otrok v družini moški-ženska, kjer so na dnevnem redu pizdarije posledice.
ne iskat ekstremov.

po moje, pišem pa po občutku, je vzgoja odvisna od marsičesa,
največ od normalne družine (moški-ženska) in okolja.

zaradi mene je lahko družina tudi:
moški-moški
ženska-ženska
pravim samo, da je tu sigurno za pričakovati neke posledice.
jasno je, da ima otrok v družini moški-ženska, kjer so na dnevnem redu pizdarije posledice.
ne iskat ekstremov.[/quote]

posledice so tako ali drugače norton,tudi v idealni družini,starši niso vsemogočni bogovi da bi imeli vpliv čisto na vse,pa če ga že imajo ga izgubijo tam nekje pri otrokovih 18 letih in potem slišiš pa kje sem ga polomil,zakaj,kako-pč morda ga ni polomil nič,tudi otroci so svoji ljudje z svojim jazom in prepričanji..zato pravim tu nebomo prišli do konca..

Saj ni niti treba. Če bomo sprejeli take norosti v zakonodajo se bo pač to podiralo. Rad bi videl homo par pred sodnikom ko se bosta ločevala. Uh, to bo šov.

Kar se posvojitev tiče, sem prepričan da bo CSD vedno uspel napisati negativno mnenje pa če bo zakon še tako liberalen.

In bo vse vredu, neglede na nabuloze raznih “intelektualcev” tule.
Mi pa ti nisi jasna Monika, saj imaš vendar otroka. Al je to direktorska deformacija, podpiranje homoseksualnosti. Kot npr. vse naše županje in župani…

@AntropoLogos, sovraštvo do žensk ni bila trditev. Samo mnenje. Zelo logično in samoumevno.

Seveda, neargumentirane trditve in zgodbice o tem, kako bi moralo biti = resnica, argumentirana razprava = nebuloza. Na srečo tvoja resnica ni objektivna resnica.

Sovraštvo do žensk je logična in samoumevna razlaga moške homoseksualnosti? Na podlagi česa tako mnenje, ali je že preveč (ponovno) zahtevati argumente?
To je tako, kot bi dejal: “Na svoji solati imam raje origano. Torej sovražim baziliko.” Samoumevno?

Ni vse kar si izmisliš tudi argument.

Očitno imaš problem s samoumevnostjo. Tako da to s solato je samo neumno.

Točno tako 🙂 Lepše ne bi mogel opisati tvojih lastnih mnenj in izjav.

Res imam problem s samoumevnostjo, ker z njo lahko trdiš vse in nič. Solata je namenoma neumna, ker kaže na banalnost tvojega razmišljanja.

Ali ti poznaš vsaj enega geja? In ta, ki ga ti poznaš, sovraži ženske? Od kod sploh imaš to informacijo?
Sama imam kup prijateljev, ki so geji, pa ne poznam niti enega, ki bi sovražil ženske.

Kako veš ali jih sovraži? Ker je prijazen s tabo?
Ja, si predstavljam prijateljstvo žensk z geji.

Mislim da ni težko ugotoviti da geji nimajo prav radi žensk. Prej bi rekel da jih celo sovražijo. In da so tako sploh postali geji. In isto velja za lezbijke da sovražijo moške. Ali da prezirajo moške. Ali da zaničujejo moške. Ok? In ravno tako geji ženske.

tadej, če povzamem tvojo logiko:

Ker gayi nočejo seksat z ženskami, jih potemtakem sovražijo.
Domnevam, da si heteroseksualen. Ker si moški in ker nočeš seksat z moškimi, verjetno nočeš seksat z njimi, ker jih sovražiš?

če povzamem: ni dobr mešat seksa in vzgoje otrok.

In men je čisto vseeno, če ponosni-e vtikajo karkoli kamorkoli hočejo.
Dejstvo je, da otrok s tem ne morejo naredit. In če jih ne morejo naredit, jih tudi ne morejo imet.

Če se pa že hočejo poročt, pa naj posežejo po tistih zgodovinskih variantah-stonehange, pa knežnji kamen, pa demoni, pa boginja vesna in to..

In mene ta njihov ponos ne bo čisto nič motil, res ne.

Glede dediščine se bomo pa tudi zmenil

Sej stvari se premikajo zelo počasi, tako da preden se pride do posvojitev …

Se mi pa zdi, da je od vseh najpomembnejši prvi korak in to je odpravljanje tega problema:

http://www.intimatemedicine.si/seks-so-ljudje/v-lezbijke-mecejo-jajca-in-krompir/

Se lahko strinjaš, da bi se hetero večina vsaj takšnih šikaniranj (psihičnega, fizičnega in verbalnega nasilja do dotičnih skupin) zmogla znebiti – že danes? In to brez večjih polemik?

Dejstvo da, da vse več heteroseksualnih parov ne more imeti otrok “po naravni poti”. Torej naj se vzamte pravice do umetne oploditve tudi njim, po tvoji logiki?

New Report

Close