Najdi forum

A je kdo bil na Paradi? Kako ste se imeli?
Jaz tudi letos nisem zbrala poguma, da bi šla …

A rabiš kakšen poseben pogum za to?

Meni bi zadoščalo nekaj časa viška – pa bi šel vsaj pogledat. Mi je zanimiva ideja – še bolj pa so zanimive reakcije ljudi okrog.

meni je vsaka parada več ali manj provokacija in je ne potrebujem.

..pa sej za nič druzga ne gre kot za provokacijo..

… vse za to da se govori o tem… morda je bil tudi incident insiniran znotraj..

******************************* ne vabi mi solz na oči, ker jokati hočem sam. Le srečo hočem deliti, polno naročje,tebi jo dati. *******************************

Zakaj rabiš pogum?! Greš ke in se imaš fino, ker si odprt človek, brez predsodkov!!!

Ker so tam vsi tisti kamermani in fotografi in me potem mami in oči vidita pri dnevniku ju kap in nimam izhoda do tridesetega leta!!!
Drugače bi pa fuuuuuul šla. Sploh ker v našem kraju ni nobenega kluba ali kavarnice, kjer bi se zbirali istospolno usmerjeni in sem ful osamljena.

potem se pa čudi, ko jih dobi po buči.

Na kaj pa naj bi bili ekstremno ponosni? Jaz tudi nisem bila nikoli ponosna da seksam, bože.
Ali naj bomo ponosni nad gospodarsko krizo, nad bajnimi plačami, zdravim okoljem?

Seks pa res ni vir ponosa. Potem bi se vsi povprek lahko ponašal. 🙂 Jao kaj bi imeli visoke nosove. :)))

Dokler bodo taki komentarji, kot jih berem tukaj, še bolj pa v drugih kotičkih, so parade ponosa še kako potrebne. Potrebne ne bodo več, ko se bo zabiti in omejeni folk vsaj toliko skuliral, da bo prenesel misel, da nismo vsi narejeni po istem kopitu. Torej… čez približno kakšnih 200 let.

Zabiti in omejeni folk je tudi narejen po drugačnem kopitu kot Dokler. A to pomeni, da bo zdaj treba organizirati še parado ponosa za zabiti in omejeni folk? To bo še fletno!

Jaja, Dokler! Zabitost in omejenost je relativen pojem. Potrebuješ še ene 50 let, da ti bo jasno, da ljudi, ki mislijo drugače kot ti, ni treba zmerjati. Ujel(a) si se v lastno zanko.

A Dokler, pa kako da ti nisi zabita in omejena? In če misliš da nekoč ne bodo potrebne potem so tudi danes odveč.

Se čisto strinjam.

Če pa si se sploh ujel v kakršnokoli past, potem si se v to, da si se v to temo sploh javil.

Jaz teli ‘omarčici’ čisto nič ne verjamem … po moje gre za navadno provokacijo. Ampak smo se na njeno ali njegovo žalost že malo izpeli v zadnjem tednu na to temo.

Pejte zato replicirat na taisto temo, če si upate, v političen čvek … tam se ne boste več pogovarjali sami s sabo, ker jih tematiko kar nekaj še vedno aktivno spremlja.

ne gre se za ponos v smislu ponosen sem ker sem lep,bogat,ker imam modre oči in blond lase itd..gre se v smislu ponosen sem ,da se upam boriti za svoje pravice..tako kot črnc ki reče proud to be black(pa ne misli s tem da je večvreden,ampak končno enakovreden),ker so bili leta zatirani in manjvredni brez pravic,ki so bili belcem samoumevne..je ta slogan mišljen v smislu ponosen sem da sem borec,da sem se izboril ,da sem enakopraven z drugimi in imam enake pravice-enako homosexualci,borijo se za enakopravnost ..folk delate se pametni,ampak tu se pa vidi vaša inteligenca..

ne-dam-se in Ta prava Monica, po mojem mnenju je brez smisla dopovedovati omejenemu in zabitemu folku, da je pač omejen in zabit. Ker sami nikoli ne bodo tega priznali. Saj vsak pozna kakšnega alkoholika – kateri od njih, pa tudi če je totalni kronik, bo priznal, da ima težave z alkoholom?? Noben.

Torej, tudi omejeni in zaplankani ljudje svojega lastnega stanja ne vidijo, ravno nasprotno, najbrž si mislijo, kako so pametni in odprtega duha! Ne gre mi iz glave tisti stavek (ne vem več, kdo je avtor, morda ti, ne-dam-se?), nekaj v tem smislu:

Blagor ubogim na duhu, kajti njih tema je večna.

Kdorkoli je že to napisal, ne bi mogel bolje označiti ljudi, ki sodelujejo v sovražnih napadih in sovražnem govoru proti homoseksualno usmerjenim. Njihova tema je pač večna in po vsej verjetnosti ne bodo nikoli razumeli.

P.S. Upam samo, da kdaj ne bo homoseksualen kateri od njihovih otrok. Taki otroci namreč raje naredijo samomor kot pa da bi si upali staršem povedati zase, saj dobro vedo, kako so starši “nastrojeni” v zvezi s tem vprašanjem. Taki otroci in mladostniki so 2x ubogi: zaradi svojih lastnih staršev in zaradi celotne družbe, ki jo podobni ljudje njihovim staršem sestavljajo.

mislm tole posiljevanje s ponosom res gre pa res že predaleč.
v Sloveniji lahko vsi ti “ponosni” delajo ravno kar hočejo in nihče, ama čisto nihče jih pri tem v ničemer ne ovira.
pa kaj še hočejo? naj se brigajo zase, ostali se bomo pa zase

ne gre se za ponos v tem smislu,ma brezveze

kako niso ovirani?
se lahko uradno poročijo-ne
imajo lahko skupno premoženje-ne
lahko posvojijo otroka kot hetero par-ne
lahko dedujejo po svojem partnerju-ne
še na pogreb ne morejo ,če jim družina tega ne dovoli,toliko o pravicah,fuj pa take pravice in enakopravnost!

Tako je Monika. In nobene pravice niso s tem kršene. Niti ena sama najmanjša.

monika:
Poročajo se ne, lahko pa čisto brez ovir ali celo kazni (kot nekoč..) živjo skupaj kot poročeni.
Skupno premoženje seveda lahko imajo, le kdo jim bi to oporekal -stanovanje lahko kupiš s komerkoli, poročen ali ne, kajne?
Dedujejo seveda lahko, oporečnik pač lahko premoženje zapusti komurkoli,kajne? sistem nujnih deležev pa velja vedno in povsod, ne glede na status.
Glede posvojitev otrok pa: dejstvo je da zveza istosopnih ni naravna-zakaj? Ker taki v naravi samostojno ne morejo preživet oz.zagotovit preživetja vrste. In ker je to tako, resnično ni razumskega vzroka, zakaj podpirati nekaj, kar narava sama zavrača.
To o pogrebu pa ne razumem – družina oz.svojci lahko vedno prepove prisotnost komur hoče. In obratno, umrli lahko v okviru zapuščine tu poda svoje zahteve in omoogči prisotnost.

v homoseksualni skupnosti ne moreš po zakonu dedovati po partnerju njegovega osebnega premoženja, v zakonski skupnosti deduješ po partnerju

partner iz registrirane homoseksualne zveze ni nujni dedič in ni v nobenem dednem redu, partner iz zakonske zveze seveda je nujni dedič in v prvem dednem redu.

mati umrlega ne more ženi prepovedat, da pride na pogreb, a partnerju pa po tvoje lahko?

Sprejeti boste morali tudi realnost, da homoseksualni pari že danes imajo skupne otroke, ne glede na to, ali vam je to všeč, ali ne, ali mislite, da narava to dopušča, ali ne in v dobro teh otrok tudi formalno urediti pravice teh otrok.

New Report

Close