Najdi forum

Par vprašanj imam…

Živjo!

Imam par vprašanj, upam da se najde odgovor.
1. Je pomembno kdaj v dnevu tečem? Je kakšna meja do kdaj se lahko teče zvečer ali je vseeno če grem tečt ob 22:00? Namreč, imam sina ki ni stalno pri meni (10 dni na mesec) in v teh desetih dneh sem odvisen od varstva in včasih se zgodi da več dni zapored ne naredim metra teka..
2. Kupil bi si tekaško stezo. A res trpijo kolena bolj kot pri teku po asfaltu? Priporočate kakšno?
3. Zanima me kakšne vaje lahko delam da bi se lažje dvignil na “baru”? Pač na “štangi”? Upam da razumete. A so skleci dovolj pa trebušnjaki, mini dipsiji ali še kakšno vajo priporočate?
4. A bi rabil fitnes obiskovati oz. a je dovolj če delam z lastno težo vaje?
5. Treninge bi delal vsak dan oz. vsaj 5x v tednu, ampak eni pravijo da je to preveč… Je res?

1. Ni pomembno kdaj v dnevu tečeš. Vendar boš težje zaspal če greš zelo zvečer, saj tek dvigne hormone.
2. Steze so bolj prijazne od asvalta (še bolje je če imaš mehke superge z debelim podplatom)
3. če še ne gre samostojno brez nog, je ena varijanta, da si pod drog postaviš pručko s katero si lahko malo pomagaš z nogami (čim manj, toliko da jih težko narediš 12)
4. Dovolj je lastna teža, še posebej če si močnejši.
5. Ključna je postopnost, za vadbo moči je dovolj težek trening 3x na teden

New Report

Close