paprika v smetani
Oziroma paprika u pavlaci, kot se temu originalno reče. Gre za kislo, malo pekočo papriko, vloženo v gosto kislo smetano, ki se seveda navzame vonja in okusa paprik in vse skupaj je dobro za umret. Jedla sem jo lani, ko smo bili na poroki v Srbiji in od takrat se trudim, da bi jo dobila kje v Sloveniji, a do sedaj neuspešno.
Mogoče ve kdo, če se dobi kje pri nas? ali bom morala ponovno v Srbijo 🙂
Vnaprej hvala za odgovor!
Maja
Boš imela vsaj še en izlet samo pazi, da ti na meji cariniki ne zaplenijo zadeve, saj veš živila iz tretjih držav ne smeš nosit preko meje.
Lahko pa, če te dobijo, na meji pomalcaš, jim tam pustiš prazno posodo in greš dalje…. 😉
Ni za kaj 🙂
Ker nikjer V SLOVENIJI še nisem videl, da bi kaj takega prodajali sem ti zaželel, da bi si lahko privoščila tak izlet kjer bi združila prijetno s koristnim, da pa ne bi bilo vse uzalud sem te še malo posvaril, radi reda….
Vse skup mogoče v izogib temu, da ne bi tudi tvoja tema imela preko devetdeset ogledov in nobenega odgovora.
No, sedaj si mislim, da bi bilo res boljše, da ti ne bi nič napisal.
Pa srečno pot in pozdravi rođake tam doli, upam, da v kaj bolj prijaznem tonu kot si mene… 😉
Boš imela vsaj še en izlet samo pazi, da ti na meji cariniki ne zaplenijo zadeve, saj veš živila iz tretjih držav ne smeš nosit preko meje.
Lahko pa, če te dobijo, na meji pomalcaš, jim tam pustiš prazno posodo in greš dalje…. ;)[/quote]
Mleka in mlečnih izdelkov res ne. 🙂
Le iz Hrvaške je dovoljeno do 10kg mesa ali mlečnih izdelkov.