Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala Papirji ob odpustu iz porodnišnice.

Papirji ob odpustu iz porodnišnice.

Pozdravljeni,

prijateljica je rodila v LJ porodnišnici. Ko je imela pregled ji je ginekolog gal napotnico in jo napotil v porodnišnico rodit (ker je bil otrok dokaj velik in voda je bila “ta prava” za to). No normalno so ji dali umetne popadke. proti koncu je rekla da je šele dobila svoje. Na listu ob odpustu piše pa je imela porod s svojimi popadki. Ali bi morala v zvezi s tem ukrepat, da kdaj kasneje ne bi bilo narobe? To smo opazili šele ko smo prišli domov.

Mislim, da tu ukrepanje ni potrebno, saj to ni za nič pomembno..vsaj s pravnega vidika ne!

Lep pozdrav,

Tanja Koderman

Pravno-informacijski center nevladnih organizacij - PIC Povšetova 37 1000 Ljubljana Tel: 01/540 19 14 E-mail: [email protected] Odgovori PIc-a, so finančno podprti iz strani ZZZS-a.

Tudi pri meni so storili podobno, sprožili so mi porod s predrtjem mehurja, ker je bil otrok v zelo slabem stanju. Zdravnik je takrat rekel, običajno se s predrtjem mehurja prične porod, drugače vam bomo dali še umetne popadke. Vendar pri meni je bilo bistveno, da so to pozabili napisati, saj je bil otrok rojen prezgodaj in je imel kasnejše težave in potem v bolnici (neonato) potrebujejo tak podatek.
Mislim, da že po defoultu vsem pišejo naravno sprožen porod.

zakaj pa potem v toliko primerih lažejo, če s pravnega vidika ni pomembno?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close