papilom
lep pozdrav!
Pri samopregledovanju dojk sem opazila krvav izcedek iz dojke.Ni pa čutiti nobenih zatrdlinic. Na pregledu mi je zdravnica vzela bris dojke na katerega izvide še čakam.Pregled z ultrazvokom pa je pokazal,da gre verjetno za intraduktalni papilom ali cisto oz. da se je naredil nekakšen polip, ki se je spremenil v cisto(kolikor sem razumela).Bolečin ne čutim nobenih.
Zanima me, v kolikor bo izvid brisa v redu, ali je potrebna punkcija ali celo operativna odstranitev ciste,papiloma.
Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.
Lep pozdrav gospa Filipa!
Se opravičujem za spregledano vprašanje. S spremembo podobe Med.over.net-a je prišlo do manjših zamud v odgovarjanju na vaša vprašanja in smo na žalost vaše vprašanje spregledali.
Po vsej verjetnosti bo potrebno nadaljevati z dodatno diagnostiko, če UZ dojk ni uspel točno pokazati, zakaj prihaja do krvavkastega izcedka.
Kaj povroča krvavenje, največkrat ugotovimo s pomočjo duktografije. To je poseg, ki je praviloma neboleč in enostaven. V prizadeto izvodilo vstavimo tanko iglico in skozi njo vbrizgamo barvilo. Nato dojko slikamo. Z veliko zanesljivostjo tako pojasnimo vzrok izcedka in prikažemo mesto lezije.
Največkrat krvavkast izcedek povroča nerakast tumor, intraduktalni papilom. Tega kirurg največkrat odstrani, v lokalni anesteziji.
V upanju na najboljše vas pozdravljam,
Prosim za vase mnenje.V casu dojenja sem trikrat krvavela iz dojke.Kri je dobesedno spricala iz dojke.Zanimivo pa je,da v dojkah ni zaznati kaksnih sprememb oz.zatrdlin.Vsaj na dotik ni zaznati.Je pa res,da sem imela ze kot najstnica gnojne izcedke,vendar me os.zdravnica ni napotila naprej na pregled.Za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem.lp
Se opravičujem za pozen odgovor. Vaše vprašanje je bilo spregledano in nanj nisem mogla odgovoriti.
Niste napisala koliko časa nazaj ste dojila in ali ste se o tem pogovorila z zdravnico. Ste imela mogoče težave med dojenjem npr. zamašene mlečne vode ali mastitis?
Vsekakor se o tem pogovorite z ginekologom na naslednjem pregledu. Kot preventivna metoda je uporabna tudi metoda BreastScan.