Najdi forum

papilom

lep pozdrav!

Pri samopregledovanju dojk sem opazila krvav izcedek iz dojke.Ni pa čutiti nobenih zatrdlinic. Na pregledu mi je zdravnica vzela bris dojke na katerega izvide še čakam.Pregled z ultrazvokom pa je pokazal,da gre verjetno za intraduktalni papilom ali cisto oz. da se je naredil nekakšen polip, ki se je spremenil v cisto(kolikor sem razumela).Bolečin ne čutim nobenih.
Zanima me, v kolikor bo izvid brisa v redu, ali je potrebna punkcija ali celo operativna odstranitev ciste,papiloma.

Vnaprej se zahvaljujem za odgovor.

Lep pozdrav gospa Filipa!

Se opravičujem za spregledano vprašanje. S spremembo podobe Med.over.net-a je prišlo do manjših zamud v odgovarjanju na vaša vprašanja in smo na žalost vaše vprašanje spregledali.
Po vsej verjetnosti bo potrebno nadaljevati z dodatno diagnostiko, če UZ dojk ni uspel točno pokazati, zakaj prihaja do krvavkastega izcedka.
Kaj povroča krvavenje, največkrat ugotovimo s pomočjo duktografije. To je poseg, ki je praviloma neboleč in enostaven. V prizadeto izvodilo vstavimo tanko iglico in skozi njo vbrizgamo barvilo. Nato dojko slikamo. Z veliko zanesljivostjo tako pojasnimo vzrok izcedka in prikažemo mesto lezije.
Največkrat krvavkast izcedek povroča nerakast tumor, intraduktalni papilom. Tega kirurg največkrat odstrani, v lokalni anesteziji.

V upanju na najboljše vas pozdravljam,

Prosim za vase mnenje.V casu dojenja sem trikrat krvavela iz dojke.Kri je dobesedno spricala iz dojke.Zanimivo pa je,da v dojkah ni zaznati kaksnih sprememb oz.zatrdlin.Vsaj na dotik ni zaznati.Je pa res,da sem imela ze kot najstnica gnojne izcedke,vendar me os.zdravnica ni napotila naprej na pregled.Za odgovor se vam ze v naprej zahvaljujem.lp

Se opravičujem za pozen odgovor. Vaše vprašanje je bilo spregledano in nanj nisem mogla odgovoriti.
Niste napisala koliko časa nazaj ste dojila in ali ste se o tem pogovorila z zdravnico. Ste imela mogoče težave med dojenjem npr. zamašene mlečne vode ali mastitis?
Vsekakor se o tem pogovorite z ginekologom na naslednjem pregledu. Kot preventivna metoda je uporabna tudi metoda BreastScan.

New Report

Close