PAPII, cin2
Pozdravljeni,
pred dobrimi 14 dnevi sem imela odščip, danes sem bila pri svojem G zaradi izvida, ki je CIN2 et condyloma planum. Na izvidu je na koncu zapisano tudi lletz (vem, da gre za obliko postopka konizacije). Vendar me je G naročil le na ponoven bris čez tri mesece, pravi, da zato, ker še nisem rodila in ker meni, da je zaradi konizacije večja možnost ss ali predčasnega poroda. Z možem sicer se trudiva zanositi slabi 2 leti in sva konec marca naročena na kliniko za neplodnost, saj so njegovi izvidi spermiograma zelo slabi, tako, da bova verjetno prišla v postopek za umetno oploditev. Menite, da je njegova odločitev pravilna? Kolikor sem sama prebrala, se zdravniki v primeru cina2 odločajo za določeno obliko konizacije! Iz izvida ni razvidno ali gre za okužbo z virusom HPV. G je govoril le o papilloma virusu? Je to eno in isto?
Hvala za odgovore in lp, Miki
humani papiloma virus s kratico označujemo HPV. Konkretnega primera ne morem ocenjevati, načeloma pa se pri CIN II odločamo za neko obliko destruktivne, torej uničevalne metode odstranjevanja spremembe, lahko LASER ali LLETZ. Če je ginekolog presodil, da je morda že z odščipom odstranil najslabšo spremembo v celoti pa se seveda lahko v konkretnem primeru odloči tudi drugače.