Papiga sivi žako
jasminka88 http://www.eklektus.com/ek/leksikon.html tukaj imaš vse podatke in številke 🙂 rejec z ptuja.. 🙂 je zelo prijazen gospod, vse se da pomeniti z njim,.. res nimam pripomb 🙂 pa tudi cena ni prehuda.
Predvsem so velike papige izredno zahtevni hišni ljubljenčki, ki potrebujejo ogromno družbe in animacije, sicer se izredno dolgočasijo. Pri nas doma jim je zelo težko ustvariti primerne pogoje za bivanje (sploh zato ker večina nima ptičje družbe), znajo postati izredno nesrečni in uničevalni.
Z ostalimi živalmi je tako, da je potrebna izredna pozornost, da ne bi pes papagaja zagrabil in ga poškodoval. Če ima pes količkaj lovskega nagona, bo kakršno koli združevanje pod nadzorom zelo težavno.
Živijo ogromno let, tudi zelo glasni so. Pa, če ga boste že kupovali, nikar ga ne kupujte v trgovini.
@TheTimos97 in ostali…
Sem lastnica sivega žakoja in z papigami imam že kar nekaj izkušenj.
Tako Amazonke kot Žakoji so izjemno dobri govorci in inteligentna bitja. Predvsem žako se zelo naveže na svojega lastnika oz. na tisto osebo ki mu nameni največ časa. Ob žakoju vam nebo nikoli dolgčas.. so izjemni prijatelji.. dobri govorci..
Amazonke so ferariji med papigami…hitri govorci.. odlično oponašajo.. mislim da nimajo zavor..
Glede uničevanja in tega.. pri nas so v kletki jablanine veje.. in igrače ki jih kupim so večinoma iz lesa ali kovin tako da so en čas v uporabi ( kakšen zvonček )…
Doma imamo tudi psičko, nikoli ni bilo težav kar se ljubosumja tiče.. vseeno pa nista nikoli istočasno skupaj v istem prostoru.. sploh pa ne sama.. zgolj zaradi previdnosti.
Če ga imate resen namen kupiti.. je najboljše da stopite v kontakt z kakšnim rejcem.. se dogovorite za obisk in za morebitni nakup.. sedaj je čas za mladičke in najprimernejši trenutek da se odločite za pernatega prijatelja.
Lp!
Če vas zanima za nakup žakoja, lahko prašate tudi mene, tudi sam jih ročno vzgajam. Cena za ročno hranjenega pa je 800€!
Trenutno zbiram rezervacije za žakoje. Za oddajo bodo konec meseca avgusta.
TRENUTNO IMAM TUDI ROČNO HRANJENE MAVRIČNE LORIJE CENA: 350€ (LORIJI SO TUDI DOBRI GOVORCI MED PAPAGAJI, TER ZELO PISANI )- Za slike in inf. pokličite!
VEČ INF NA:051-212-320 MATIC ali [email protected]
—————————————————————
http://www.teraristika.si
Mene pa zanima a se da kje kupiti sivega žakoja na obroke.Meni je težko dobit 700 evrov in več naenkrat.Zato me zanima ali je sploh kje možno kupit papigo na obroke.Vem da bo zdaj marsikdo rekel češ kaj pa potem sploh hočeš papigo če si je ne moreš privoščit.Naj povem da vzdrževanje ni problem ampak je problem nakup ki je kar zajeten zalogaj.
Hvala že vnaprej za odgovor
Hm, zakaj pa ne privarčuješ kupnine po obrokih in šele nato kupiš papigo? Vsak mesec nekaj in bo.
Privarčuj seveda tako za nakup kot opremo (ki ni poceni).
Pa res se dobro prej pozanimaj o papigah, ker so to zelo zahtevne živali, ki jim ni enostavno omogočiti kvalitetnega sobivanja s človekom. Ob tem so izredno inteligentne in zelo dolgo živijo, tudi po 30 in več let.
Glede papig vem že čisto vse.mislim da ne obstaja vrsta papig o kateri nebi vedel vse kar je potrebno.Sam sem namreč tudi gojil skobčevke,nimfe,male aleksandre,penante ter velike aleksandre.Žal sem moral zaradi višje sile vse prodati in podariti.Sedaj ponovno počasi nabavljam nazaj papige.Trenutno imam 3 pare malih aleksandrov (en par ima sedaj 3 mladiče ki so stari 15 dni) en par penantov,okrog 20 skobčevk in 17 nimf.Skobčevk,nimf in malih aleksandrov ni problem nabavit ker so to poceni ptice dočim sivi žako pa ni.Zato vprašam za nakup na obroke ker bi jaz želel žakoja takoj in ne za 3 ali 4 leta.