Papiga nimfa in skobčevka
veterinar videla sem da dobro svetuješ
1.MOJ PROBLEM: imamo skobčevko in nimfo najprej so živeli v hiši bilo je vse umazano zato se je mama odločila da jih damo v garažo. Zdaj so tam skrbi me zaradi avtov ker jih imamo dam spravljene.
2. MOJ PROBLEM: učasih pozabim na njih in so po 2 ali več dni brez hrane in vode
3. PROBLEM: v neki reviji piše da če se papige napihujejo perje so bolane to je tudi pri nas bojim se da so res bolane mama pa jih noče v hišo ker bo vse umazano
SPOŠTUJEM TUDI ODGOVORE DRUGIH
HVALA VSEM !
1. ptički bi se gotovo veliko bolje počutili na kakem hodniku
2. Nujno se nanju spomni vsak dan, tako kot poskrbiš za svoje potrebe, sicer se ti lahko zgodi, da ti bosta zaradi lakote in žeje poginili
3. prevzemi skrb za čiščenje prostora v katerem bosta ptički
4. žival mora sprejeti vsa družina, očitno tvojo mamo motita in potem se izgovarja na umazanijo
Ena, ne razumem česa ti mama ne dovoli…. Glej ptici sta tvoji in tvoja naloga je da poskrbiš zanju. Če te ni cel dan doma to narediš zjutraj in zvečer. V primeru, da grš od doma za več dni ju pač vzameš s sabo oziroma prosiš nekoga da poskrbi zanju. In če babica ne more po stopnicah ju imaš pač tistih nekaj dni v garaži ali na hodniku. Na tvojem mestu bi mamici to lepo razložila in ji povedala kaj je za ptički bolje. Mislim pa, da tvoja mamica ptičk ne mara in išče razno razne izgovore zato, da ti ju ne dovoli imeti v hiši. Ne vem, naj si malo preber kaj sem ti napisala, pa naj ne misli da sem kaka mlada smrklja. Sem tudi sama mama in v naši hiši je en kup živali, pač ni vedno vse čisto, ampak nam je tak način všeč
Ne vem, kaj bi moji hčerki rekli na tvoj komentar….. Trudim se po najboljših m očeh, sem tudi sitna, samo nikoli v zvezi z živalcami. V hiši so trenutno 4 nimfe, penanta in en mešanček med kanarčkom in liščkom. Pa naša gospa mačka se nam pridruži. V ločenem prostoru je najmanj 15 kanarčkov, 1 eksot in 4 skobčevke, kunci in kure. Na dvorišču pa gospodarita naša 11 letna mešanka in 2 letni škotski ovčar. Imamo pa še dva akvarija ribic in vodno želvo. Ti me kar vprašaj kar te zanima, sploh okrog živali mi ne težiš
Lep pozdrav mene pa zanima če bi mi vi znal povedati ali je to samec ali samička??
Star/stara je okli 5 let (mislim da) in me zdaj tudi zanima če bi se lahko prail/parila kupil bi samičko ali pa samčka..ampak me je strah da se bosta stepla?? Kaj vi mislite??
link:
http://www.mojalbum.com/zajcerejc/koki/foto/18560409