Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Papiga nimfa in skobčevka

Papiga nimfa in skobčevka

moj koki se pa skoz prazka, in se tako trudim da bi kaj povedal ali zažvižgal upam da bo adijo

lp alen

veterinar videla sem da dobro svetuješ
1.MOJ PROBLEM: imamo skobčevko in nimfo najprej so živeli v hiši bilo je vse umazano zato se je mama odločila da jih damo v garažo. Zdaj so tam skrbi me zaradi avtov ker jih imamo dam spravljene.
2. MOJ PROBLEM: učasih pozabim na njih in so po 2 ali več dni brez hrane in vode
3. PROBLEM: v neki reviji piše da če se papige napihujejo perje so bolane to je tudi pri nas bojim se da so res bolane mama pa jih noče v hišo ker bo vse umazano

SPOŠTUJEM TUDI ODGOVORE DRUGIH

HVALA VSEM !

1. ptički bi se gotovo veliko bolje počutili na kakem hodniku
2. Nujno se nanju spomni vsak dan, tako kot poskrbiš za svoje potrebe, sicer se ti lahko zgodi, da ti bosta zaradi lakote in žeje poginili
3. prevzemi skrb za čiščenje prostora v katerem bosta ptički
4. žival mora sprejeti vsa družina, očitno tvojo mamo motita in potem se izgovarja na umazanijo

ja mogoče se res mama izgovarja z umazanijo. kar ima vseeno prav res je nekaj umazano a jaz sem vsak dan sesala

Poskušaj mami dopovedat da imaš ptički rada in da se v garaži ne počutita dobro. Konec koncev pa zaradi nekaj smetk še nobenega ni bilo konec- Jaz imam trenutno v stanovanju križanca med kanarčkom in liščkom, penanto in 4 nimfe. Res pa je, da se s tako ureditvijo vsi strinjamo

najhuje je to da se napihujeta in to naj bi pomenilo da sta bolani joj kako me je strah !!!

Kaj naj ti svetujem. Daj poskušaj se dogovorit z mamo, da jih date na kak hodnik. Lepo ji razloži, da ti ni vseeno, ker vidiš da ptička trpita in sta osamljena… V nasprotnem primeru pa bi bilo najbolje poiskati novega lastnika, po možnosti takega z iskušnjami

mama mi je že rekla za novega skrbnika nekako mi je žal da sem ptički kupila imam pa ju rada
ZAKAJ ?
– saj to je moj problem ki sem ga opisala

prosim lejdy ka misliš na tole ‘?
– ptiški bi dala na podstrešje

ZAKAJ ?
-ker imam tam računalnik in sem skoraj vsaki dan gor VSAK

no ‘?

Če je prostor v katerem imaš ralunalnik vsaj delno ogrevan ( ni potrebe, da je prevroč) ima sončno svetlobo in nima prepiha je to ustrezna rešitev. Mnogo bolje kot da sta v garaži. Mami pa povej, da boš sama čistila in skrbela zanju.

imamo en radiator in bi bilo (po mojem mnenju) super pa tudi okno imamo tako jim nebi pozabljala dajati jesti še zmeraj imam en strah da na podstrešju nebi prišli kaki škrpljoni kaj misliš ?

Jaz imam moje papige celo pomlad, poletje in jesen zunaj na terasi v preletalnici, pa se jim ni še nič hudega zgodilo. Mislim, da je tvoj strah povsem odveč, ti ju kar lepo nesi v sobico

hvala ti NAJLEPŠA za te nasvete resnično nujno sem jih potrebovala in upam da je moj strah res odveč in da se še kaj slišiva

rada te mam !!!!!!

lp ena:)

ja mhm ponavadi smački bolj govorijo kot samičke pa še to samčki imajo nad kljunčkom modro punčeke pa roasto

jo lady mama mi ne dovoli ker kadar nas ni doma jima UČASIH da tudi moja babica za jest ?!

Ena, ne razumem česa ti mama ne dovoli…. Glej ptici sta tvoji in tvoja naloga je da poskrbiš zanju. Če te ni cel dan doma to narediš zjutraj in zvečer. V primeru, da grš od doma za več dni ju pač vzameš s sabo oziroma prosiš nekoga da poskrbi zanju. In če babica ne more po stopnicah ju imaš pač tistih nekaj dni v garaži ali na hodniku. Na tvojem mestu bi mamici to lepo razložila in ji povedala kaj je za ptički bolje. Mislim pa, da tvoja mamica ptičk ne mara in išče razno razne izgovore zato, da ti ju ne dovoli imeti v hiši. Ne vem, naj si malo preber kaj sem ti napisala, pa naj ne misli da sem kaka mlada smrklja. Sem tudi sama mama in v naši hiši je en kup živali, pač ni vedno vse čisto, ampak nam je tak način všeč

joj lady če bi bla ti moja mama bi bla zlo zlo vesela .okej nebom ti več težila čaw

Ne vem, kaj bi moji hčerki rekli na tvoj komentar….. Trudim se po najboljših m očeh, sem tudi sitna, samo nikoli v zvezi z živalcami. V hiši so trenutno 4 nimfe, penanta in en mešanček med kanarčkom in liščkom. Pa naša gospa mačka se nam pridruži. V ločenem prostoru je najmanj 15 kanarčkov, 1 eksot in 4 skobčevke, kunci in kure. Na dvorišču pa gospodarita naša 11 letna mešanka in 2 letni škotski ovčar. Imamo pa še dva akvarija ribic in vodno želvo. Ti me kar vprašaj kar te zanima, sploh okrog živali mi ne težiš

Lep pozdrav mene pa zanima če bi mi vi znal povedati ali je to samec ali samička??
Star/stara je okli 5 let (mislim da) in me zdaj tudi zanima če bi se lahko prail/parila kupil bi samičko ali pa samčka..ampak me je strah da se bosta stepla?? Kaj vi mislite??
link:
http://www.mojalbum.com/zajcerejc/koki/foto/18560409

uč lejdi kok živali maaste….učiri mi je spet pobegnla skobčevka

uhhhhhhh,skoraj eno leto kar sem bila tukaj no lejdi če boš slučajno še prišla kdaj sem …imam veselo novico. Zdaj mi je ostala samo še nimfa in imamo jo v hiši nam na očeh končno,vesela sem zanjo ♥

New Report

Close