Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Papiga nimfa in skobčevka

Papiga nimfa in skobčevka

a je kdo sploh še gor????

kako lahko naučim nimfo da mi pride na roko in jo naučiti govoriti in zakaj vedno puha ko se jo hočem prijeti

pri ninfi se pozna spol po ličkah///sem rejec in doma imam sedajle malega aleksandra samico in par skopčevk, skopčevke so zelo zanimive, ampak so ninfe bolj učljive, raje zamenjaj samico ninfe za samca ninfe , ampak samico tudi lahko veliko naučiš, če si veliko z njo, ninfe znajo najboljše žvižgati!!!

Nimfa očitno (še) ni vajena človeka in roke, navajati ko moraš počasi in vztrajno.

Nese jo naj v trgovino/k rejcu in jo zamenja za drugo papigo ali kako naj bi to potekalo?

Živijo trasmanski vrag zakaj te ni bilo toliko časa

Jaz imam skobčevko samca.Ime mu je Miky.Veliko čivka.Star je 4 mesece in rad ga bi naučil govoriti ampak nevem kako, ni plašen ampak če noče da ga božam se odmika od moje roke.

(je zelo igriv)

prosim vas za nasvet!

Lp.

večkrat na dan mu moraš govoriti besedo ali stavek ki ga želiš naučiti …. tisto božanje ni problema saj se tudi moja skobčevka kdaj umika moje roke sicer pa je še mlad

imam skobčevko.
ali mi kdo lahko pove zakaj ima papiga na koncu perja črno(rjavkasto)
TO se je zgodilo po zajedalcih ki jih je imel

hvala za odgovor

Doma imam papagaja Nimfo pribljizno ze 9 mesecev .Rada bi vprasala ce lahko je sir . Malo sem mu ga dala ker me je tako prosil ,ko sem ga jedla in bil mu je zelo vsec. Upam ,da sem prav storila.

ZELO VAM BOM HVALEZNA CE DOBIM ODGOVOR!

Karin

Za živali obstaja živalska hrana. Nimfi lahko daš radič, jabolko, korenček in jajčni rumenjak. Vse ostalo je rizkantno. Nekatera hrana je za živali preslana, lahko pa dobijo drisko…. Tako, da sira raje ne.

ok!

Dober dan

Sem nova na forumu
Včerraj sem si kupila skobčevko (samčka) pa me nekaj zanima zakaj noče jest? glede tega me je malo začelo skrbeti.

Lp

Spoštovana, papiga je v novem okolju in verjetno zaradi vsega tega pod stresom.
Vi ji samo dajte hrano v posodice, vodo in ko bo lačna bo jedla.
Ne skrbite, vse bo ok.

Na začetku bo par dni težav, potem pa se bo navadila, spoznala okolje, ljudi in takrat se bo veselje začelo.

V kolikor pa bo to trajalo več dni, potem pa klic veterinarju, ampak mislim, da ne bo potrebno.

Lp,
Tinkara

haaj matej kako si

Moj papagaj mi že je iz roke, božam ga po glavi,… Ampak govoriti ga ne morm naučiti poskusla sem že na mnoga načinov ,ampak ga nisem naucila govoriti.

PROSIM ,DA MI NAPIŠETE KAK NASVET, ČE GA VETE.

karin p

ola!!!

lep pozdrav vsem!

velik sm pregledu na tem forumu v upanju da bi našel kakšen je postopek od prvega dne zvalitve jajca pa do mladiča oz vsaj koliko časa traja da mladič pogleda na svet???

najlepša hvala za odgovore.

ps. mam dve ninfe samčka(10mesecev) in samičko(8mesecev) in sta v zadnih 2m imela že vsega skupaj 7jajc. prve dve jajci nista bili oplojeni in sta joh po dobrem tednu skluvala kasneje sta dobila še eno jajce(neoplojeno) ,ki pa sem ga iz varnostnih razlogov vzev ter dal v valilnico.
trenutno imata 3jajca ki pa so stara nekje 16dni in redno sedita na njih in sicer podnevi samec koki ponoči pa samička dani. do sedaj še nisem opazil da bi se kaj dogajalo v njih saj jih nisem premikal da jih nebi zavrgla. gotovo ste opazili da eno jajce še fali to pa zato ker sem prvega v zadni porciji vzel in ga imam v valilnici.
v tem jajcu je nekaj temnega a se mi zdi da samo po eni strani stene jajca kod da bi bila neka usedlina ki pa se ne premakne.

lep pozdravček!!!

V 16 dneh, bi se moral že izvaliti kak mladiček.

Živjo!
Imaš probleme z Mladičkom?Samička mora biti vedno pri Jajci da so čim bolj tople zato,da se lahko zvalijejo 14 dni se morajo zvalit!!!Če pa je problem z mladičkom pa mi sporoči!!!

Lep pozdrav !

New Report

Close