Papiga nimfa in skobčevka
pri ninfi se pozna spol po ličkah///sem rejec in doma imam sedajle malega aleksandra samico in par skopčevk, skopčevke so zelo zanimive, ampak so ninfe bolj učljive, raje zamenjaj samico ninfe za samca ninfe , ampak samico tudi lahko veliko naučiš, če si veliko z njo, ninfe znajo najboljše žvižgati!!!
Spoštovana, papiga je v novem okolju in verjetno zaradi vsega tega pod stresom.
Vi ji samo dajte hrano v posodice, vodo in ko bo lačna bo jedla.
Ne skrbite, vse bo ok.
Na začetku bo par dni težav, potem pa se bo navadila, spoznala okolje, ljudi in takrat se bo veselje začelo.
V kolikor pa bo to trajalo več dni, potem pa klic veterinarju, ampak mislim, da ne bo potrebno.
Lp,
Tinkara
ola!!!
lep pozdrav vsem!
velik sm pregledu na tem forumu v upanju da bi našel kakšen je postopek od prvega dne zvalitve jajca pa do mladiča oz vsaj koliko časa traja da mladič pogleda na svet???
najlepša hvala za odgovore.
ps. mam dve ninfe samčka(10mesecev) in samičko(8mesecev) in sta v zadnih 2m imela že vsega skupaj 7jajc. prve dve jajci nista bili oplojeni in sta joh po dobrem tednu skluvala kasneje sta dobila še eno jajce(neoplojeno) ,ki pa sem ga iz varnostnih razlogov vzev ter dal v valilnico.
trenutno imata 3jajca ki pa so stara nekje 16dni in redno sedita na njih in sicer podnevi samec koki ponoči pa samička dani. do sedaj še nisem opazil da bi se kaj dogajalo v njih saj jih nisem premikal da jih nebi zavrgla. gotovo ste opazili da eno jajce še fali to pa zato ker sem prvega v zadni porciji vzel in ga imam v valilnici.
v tem jajcu je nekaj temnega a se mi zdi da samo po eni strani stene jajca kod da bi bila neka usedlina ki pa se ne premakne.
lep pozdravček!!!