Papiga nimfa
Heej!
Torej, sama imam doma papigo nimfo že 5 let in ima res vse pogoje… imamo ga v kuhinji na svetlobi tam mamo strešno okno not in je zlo svetlo pa vse… nimamo pa ga na tistem delu, ko sonce najbolj sije -je bolj v “senci” hrano mu kopujemo tisto, kjer sta zgoraj naslikani dve večji papigi, saj tiste svoje hrane (kjer je naslikana nimfa na škatli) ne sploh ne je. tole hrano pa ma zelo rad. Torej kje je problem? naš čopko nonstop kriči… ali je to zjutraj, skoz dan ali zvečer in ne neha.. pa se zlo z njim pogovarjava z mamo pa vse ampak je zlo divji… od začetka se že zelo z njim ukvarjamo pa vse ampak je divji… ko pridem bližje že skače in leta po kletki kot nor… res ne vem kaj mu je… zadnje čase še bolj kriči kot je prej, ali je kaj narobe? kaj naj nardimo?
Prav noben pameten nasvet mi ne pade na pamet. Kaj je za vas kričanje? Nimfe se rade oglašajo (vsaj pri nas je tako), žvižgajo in proizvajajo razne zvoke. Občasno se kar precej derejo. Nimfek je očitno tudi zelo plašen. Glede na to da ga imaš 5 let, bi ti svetovala mogoče, da se res veliko pogovarjaš z njim, mogoče mu daj v kletko kako novo igračo ali ogledalce.
lelaa ne bo doživela stresa.Nesme!Misli pozitivno!
Jaz sem Nifo (samico) dobila za 15 eur v Mb pri rejcu pa je blo vse ok z njo JAKICO.Le edino kar mi je zatrjeval da je samec pred mesecem pa mi zvali jajco in to tri jace.Zato je bil prej Jaki zdaj pa mora bit Jakica.
Je rumeno bela.Pa tvoja?Je samica ali samec?
Pojdi veterinarju,ker če ne lahko pride do najhujšega…tega pa vrjetno nočeš!
pa javi kako bo!BOŠ?Me zanima.
Ninfa potrebuje kar nekaj časa,da se navadi na ljudi.Moja se je navajala na roko sigurno več kot 2 meseca.Pol leta jo imam pa se sedaj gospodična Ninfa pusti božat.Bog ne daj,da jo hočeš v roke prijet,ker kljuva kot hudič.Ampak jo boma odvadla.Zdaj se je navadla da mi da sama glavico na roko ko se carta ampak še vedno bi kljunla.Je mi iz rike oz ,ker se malo bojim dam hrana na vrečko in je iz vrečke.Dobila sem jo (približno )avgusta 2010.
Edino kar me jezi je to,da mi je rejec zatrjeval,da je samec je pa samica.
Tud jst imam nimfo in sicer samčka Tomija, ki je zelo domač, se pusti božat, prileti na ramo, na prst…govori vse sorte(sicer ga nič ne razumem), naučili smo ga pa žvižgat eno znano melodijo…tko da je ful zabaven ga poslušat…Zanimame nekaj….ali je komu uspelo tako udomačit nimfo, da gre z njo ven na sprehod?Zadnjič sem videl eno gospo, ki je prišla v lokal na kavo z sivim žakojem na rami. Res je bilo videt zanimivo in tud njemu je bilo(vsaj tko je zgledal) kar všeč.Zanimivo, da se ni ustrašil psov, ki jih je bilo kar nekaj takrat v baru…ravno tega bi blo mene najbolj strah; da se ptič česa ustraši in zleti nekam u tri krasne…
Lep pozdrav!
Imam en majhen problem, in sicer svojo nimfiko sem tako razvadila, da ne zdrži minute brez mene. To mi je seveda všeč, vendar je ne dobim podnevi več v kletko. V kletko gre samo zvečer.
Ker imam garsonjero je v teh vročih dneh nujno potrebno prezračevati prostor.
Mi kdo lahko pove kakšno metodo, kako naj privabim mojo nimfico v kletko tudi podnevi? Poskusila sem vse, od igrač do barov…
Že vnaprej hvala 🙂
Ulna