Najdi forum

Papiga nimfa

ja zs pomen zasebno sporočilo ,.

TejaM, na kakšen način si jo ti vzgajala

Ob mojem imenu imaš v oklepaju napisano odgovor preko zasebnega sporočila. To klikneš in mi pošlješ zasebno sporočilo.

Hvala lejdy no jaz sedaj svojo nimfo počasi pobožam po glavi vendar zelo previdno in ne pusti predolgo.

Ne vem kako poslati zs saj ni v oklepaju naposano odgovori .A Misliš spodaj pod sporočilom tam ko je citiraj sporočilo?.

Ne točno na Zasebno sporočilo klikneš in se ti odpre novo okno. Super, da jo lahko pobožaš. Počasi se daleč pride

A to misliš naFacebooku tukej nimam nikjer zs lejdy?.

Jaz sem se odločil da bom nimfo dal stran , sem se zelo razočaral v nimfah predstavljal sem si ih čisto drugače , ampak ne maram imeti v kletki žival katere se moram bati. Namreč od rejcev sem dobil potrjeno, da se moja nimfa nikoli ne bo udomačila ker je karakterno zelo napadalna verjetno je to že starejša nimfa in do sedaj se nihče ni z njo ukvarjal . Pa tudi se še zmerom napadalno obnaša. Zato se je bom po hitrem postopku rešil.Mislim ,da je škoda mojega časa za neumno ptico.

Željko glej jaz sem ravno v sredo posvojila 4 nimfo. Nobena ni prišla k nam mlada, in razen beloglave mi vse jedo iz roke. Iz roke mi je tudi penanta. Ne vem, kakšne so bile tvoje predstave, samo glej ptico imaš en teden. Zdi se mi, da ji sploh ne daš možnosti. In zakaj je ne bi samo opazoval. Kje je rečeno, da jo moraš hraniti, božati in prenašati na rami? Če se jo boš odkrižal, tako kot praviš, ti svetujem, da se pred novim nakupom vprašaš kaj želioš. In ne kupuj na hitro, nakup naj bo premiščjen. Ker tale nikakor ni bil.

No, se vidi, kako odgovorni so kupci, ki kupujejo živali v trgovinah.

In kako so pametni rejci, ki ti rečejo, da se je ne da udomačiti, pa kar na pamet določijo starost ptice. Čeprav dvomim, da je to res rekel dober rejec. Jaz sem pred meseci v trgovini kupovala kanarčke in ugotovila da so uvoženi iz Češke. Lahko si samo mislite, kaj so pretrpeli, penanto smo dobili na smetiču odvrženo v kletki s prirezanimi perutkami in brez repka. Danes je pravi lepotec. Celih 6 mesecev se je “skrila” na najvišjo palčko v kletki, ker se je bala ljudi. Danes mi je iz roke in upam, da jo bom kmalu lahko pobožala. Zadnjič ko je ušla iz letke, smo jo v kletko privabili s koščkom jabolka. Upam, da bo Željko ptico vsaj nekomu podaril…

željko ti si navaden bedak… ti si mislil da ti bo ptič kar takoj sedel na roki… res cepec si

Živjo!
Svojo nimfo imam komaj 2 tedna.
Vidno je zadovolna z našo oskrbo.
Imam pa nekaj vprašanj:
1.Moja nimfa zelo veliko je. Vedno sedi na posodici s hrano in grizlja semena.Zanima me koliko je običajno za količino hrane na dan? Hvala.
2.Z nimfo se ‘dobro’ razumeva.vedno ko priem mimo me ‘pozdravi’ in skupaj potem malo poklepetava (ona mi odgovarja v nimfiščini) :)..Tudi roke se ne boji več toliko kot se je npr. pred enim tednom.Uspešno ji zamenjam vodo, vendar s hrano pa je problem. Ko se z roko skušam približati posodici začne s kljunom ščipati po robu posodice in me vidno opozarja da me bo ‘ugriznila’.Zanima me če ima kdo tukaj kakšen nasvet kako se naj nimfi približam in ji pokažem da ji nočem nič slabega? Hvala.
Hvala za vse odgovore!

Lep pozdrav vsem , no naj razložim . Danes sem v trgovini kupil drugo nimfo z obročkom je samček zelo pisan , star je 6 mesecev in je zelo priden, da se ga prijeti z roko nič ne piha in tudi ščipa ne , tako da bo ta tapravi je pa uvožen iz češke ,ker piše na obročku . tako da se bom čez 1 teden začel z njim ukvarjat, tega druzga po bom imel v drugi kletki in bom še kasneje probal z njim.

Aha, ta prvi je torej na lagerju. Zanimiv pristop…

LoliPoP – Čeprav je naša Pika stara 7 let, navajena da je ispuščena. Pusti se božati in je pravi srček ima včasih podobne izpade. Suva s klunom, razpre peruti, vrešči in še kaj. Na tak način brani sebe in svoj teritorij. Uščipnila ni še nikoli.
Željko – tebi bi nekaj rekla pa ne bom. Svetujem ti le to, da imaš nimfi skupaj v isti kletki

Hvala lejdy za napačen nasvet , da ih imam skupaj, kako pa naj pol se z to ukvarjam, če bo ta poredna v isti kletki.Ste pa res prijazni vsi skupaj ,da me kregate in nesramno govorite. NE SE IMET ZA BOGA LEGENDA ti si navaden bik.

željko, a zdaj so biki tisti, ki težav nimajo, ti, ki jih imaš, si pa strokovnjak? Tle mi pa nekaj ne gre skupaj.
In po mojem mnenju si bik (oprostite mi vsi biki) ti. Kupil si v trgovini, kar je najslabša opcija. Pozanimal se nisi a ma ništa. Očitno ptiča niti dobro pogledal nisi, sicer bi videl, da ni vajen rokovanja. Aja, najbrž je bil lepe barve. In genialno si po enem tednu ugotovil, da se bojiš ptiča, težkega par gramov in letel po novega, tega dal pa na lager.
Genialna rešitev. Ostali pa biki. Fajn.

Želko tudi mene si zdaj pošteno razjezil. Z “zverinicami” se ukvarjam že 20 let in zaradi takih bikov kot si ti, dobimo odvržene in zanemarjene živali. In zaradi takih kot si ti imam 4 krasne posvojenčke. In še nekaj, včeraj si kupil novo paigo, ki je po tvojih podatkih pridna. Kaj pa če bo danes poredna? Glej s tem ko sem ti svetovala da daš papigi skupaj sem ti hotela samo dobro. Mogoče bo “porednici” potegnilo da je fanj če si prijazen in te crkljajo. Moja penatna se je začela zanimati za nas, ko smo v bližino njene kletke dali nimfe. Pavkar pripravljamo voljero v kateri bodo nimfe in skobčevke, pa čeprav skobčevke še ne spadajo med “pridne”. Penanta je sama samo zato, ker potrebuje drugačno hrano in že po naravi ne prenese drugih papig poleg sebe.

željko.. glej ti si kupil nimfo in se oldočil da ker po 1 tedno ni ”pridna” da boš kupil novo ki je pridna .. morem priznat da sem tud jas v mladih letih mel skobčevko in ni bila vajena človeka, torej se je bala in mi ni bila več zanimiva zato sem si želel nove to pa sem hotel spustiti na prostost ,, vendar me je ustavil oče.. moral sem se zadovoljiti s to skobčevko vendar je po 2 mesecih postala zanimiva in se celo pustila božati imel sem jo lahko tudi zunaj izven kletke ..

New Report

Close