Papiga nimfa
Čas je tukaj zelo relativna stvar. Včasih traja teden, mesec. Nekatere živali so stalno plašne. Potrebno je imeti potrpljenje, mirnost in čas, čas, čas. Uživaj v tistem kar si dosegel, že to da ti jesta iz roke je veliko. Pogovarjaj se z njima, ne poskušaj ju za vsako ceno ujeti ali se ju dotikati. Spoznali bosta, da jima nič nočeš in se mogoče ojunačita in se bosta dovolili crkljati. Kdaj bo to, je na žalost nemogoče napovedati
Nujno potrebujem pomoč!
Imam papigo nimfo (niti en teden še ne)
Danes sem opazila da ima okoli kljunčka tri rane (nikakor nevem kje jih je dobila)..Zelo se mi smili, saj je tudi sama zdaj bolj nedružabna in od sebe ne da niti enega glasu več.
nevem kaj naj naredim..
Kako naj ji oskrbim rane?
Prosim pomagajte!!
Hvala
želko, seveda se da .. nimfa se ne bo kar tako navadila … 1 teden ji daj čas da se navadi .. ne dotikaj se je počasi hodi ob njej se veliko pogovarjajta .. potem pa čez 1 teden pa nimfi vzemi hrano iz skodelic ( to je moj recept za vzgojo nimf !) pa ji ponudi z roke hrano … seveda prvo nebo hotela pridet sam čez čas bo ratala lačna pa bo prišla .. jas sem mogu 20min roko not tiščat da je prišla .. potem jo na tak način približno en teden hrani .. čez čas pa lahko kletko odpreš nastaviš roko da vidi da maš hrano pa bo zletela gor roko imej namiru da je ne prestrašiš.. ko boš prišel do te meje se bova dalje menla .. Lp !LEGENDA!
Ja kako naj ji dam hrano iz roke ko pa me bo ugriznila, ker zelo piha in se šopiri ko pridem do kletke saj samo zevlje da bi ugriznila. Zdaj ni še nič jedla 2 dni in kaj če je prestara za udomačit.POVEJ MI A VSE NIMFE TAKO GRIZEJO , PROSIM TE ZA POMOČ. Zdaj se z njo veliko ukvarjam kake 2 ure na dan a bo zadost . A lahko dobim tvojo tel št.
Lep pozdrav!.
Željko nimfo si šele dobro dobil. Od nekega rejca je prišla v trgovino od tam k tebi. Trenutno je prestrašena. Jedla sigurno bo, je pač malo stavkala zaradi prilagajanja na okolje. Za začetek se pogovarjaj z njo, govori ji mirno in nežno. Začni govoriti še predno te vidi. Počasi se ji približuj, da si pridobi zaupanje. Če ima nimfica obroček je na njem tudi letnica. Vsekakor pa 3 mesece star mladič se bo prilagodil in se naučil tvoje bližine. Tudi naša beloglava nimfa je ful plašna in se zadnje dni približa, ko ostale hranim iz roke.Če želiš se mi oglasi na ZS