Papiga nimfa
Ti se ji kar začni približevati. Roko v začetku drži čisto pri miru in se ji počasi približuj. Poizkusi ji ponuditi kakšno sadje, sončnice ali kar ima najraje. Hrano položo na dlan in jo vabi naj vzame. Mogoče bo rabil svoj čas, da se opogumi. Rabil boš veliko potrpljenja in dobre volje. Lahko ti povem, da moja penanta je iz roke kjub zelo slabi izkušnji. Našli smo jo namreč odvrženo. Kar lep čas se nas je bala, ko pa me je gledala kako hranim nimfe ( navjene so jesti iz roke), je radovedno hodila gledat. Poizkus ponuditi ji hrano je uspel in zdaj me kar sama povabi k igri.
ja glede na to da imam skobčevko in nimfo v isti kletki dam roko v kletko pa ko skobčevka odleti se še nimfa prestraši potem pa vsaka na drugem koncu čepita .. a naj kar mam tak dolg roko noter da bo prišla bliže ? čeprav od sadja ali zelenjave nevem sploh če jesta kaj jima dajem solato pa se je nite ne dotakneta jabolka pa prav tako ne..
jaz imam skobčevko.
ime mu je miky.
je zelo udomačem in scrtljan.
imam ga v kletki.
a ga vsak dan spustim iz nje in pride na ramo,prst,glavo…
ko je lačen gre jest v kletko in potem spet pride ven.
zanima me kako bi papagaja naučil da bi ga spustil ven na prosto in bi prišel potem nazaj?
hvala za odgovor.
Nekateri jim na nogici dajo obroček z vrvico, katero navežejo na kako vejo. Ptiček se giblje samo toliko kot je dolga vrvica. Moja Pika mi je ušla pa sem jo čez tri dni izsledila in je brez problema prišla k meni. Če se ti papiga ozgubi jo razen muc in ostalih plenilcev ogroža tudi mraz. Pa tudi hrane si ne zna poiskati
živjo še enkrat kot sem že povedal imam nimfo kar vredu napredujeva .. sem pa dobil tudi skobčevko ki jo je imel bratranec 1 leto pa se ni kaj prida ukvarjal z njo in je zelo plašna .. pa sem ji čez čas enako kot nimfi odvzel hrano iz posodic ji poskusil ponudit iz roke vendar seveda ni hotela vzet potem pa je še isti dan gledala nimfo kako je iz roke pa še je sama začela prihajat … zdej jima dajem praktično vse iz roke.. ampak sta še zmeraj ”plašni” na roko prideta samo če jima ponudim hrano in sta lačni ponavadi imata kletko odprto in ko jima ponudim hrano kr zletita ven iz kletke se najesta in gresta nazaj v kletko … roko lahko malo premikam to ni tak hudo se pa ustrašita če se ju skušam dotaknit .. kdaj bosta izgubili strah pred mano ?