Najdi forum

Papiga nimfa

ok …. ne mislu sm da jo mors kaj kopat k sm po nekih forumih zaslediv

drgac pa hvala

lep pozdrav!
meni je danes nimfa zvalila 2 jajci in sicer me zanima, če mogoče kdo ve po kolikem času se mladič izvali?

Če imaš samca in je jajček oplojen čez 14 dni. Čez enih 8 do 10 dni vzemi jajček previdno iz gnezda in ga poglej proti močni svetlobi. Če je notranjost temna je notri ptiček, sicer je prozoren.

najlepša hvala
zdaj sem sicer šla pogledat in je enega razkljuvala

lep pozdrav!
zanima me ali je to normalno, da nimfa ne sedi na jajcih ko prvič vali? ker moja noče sedet. ima vse pogoje, ki jih rabi.

Mogoče ji manjkajo vitamini, glede na to, da je en jajček razbila. Včasih se pač dobi žival, ki ne sedi na jajcih ali ne skrbi za mladiče. Poskusi ji dodat vitamine ( dobiš v zoo trgovinah), jajčno hrano, sadje in zelenjavo. Prenesi jo v čimbolj miren prostor.

hvala za odgvor.

zanima me še katere vrste sadja in zelenjave ji lahko dam?

Od sadja jabolko, od zelenjave pa korenček in radič. Pazi, da sadnje in zelenjava nista mokri.

hvala
pa to moram posušit in potem jima lahko dam?

Osušiš jih, da niso mokre.

leydi mene zanima kaj naredis k ima papiga se kr dolge nohte al jih ustrizes al jih pustis ?
đ

hvala za odgovor

Kremplje je pametno zmanjšati. Vprašaj pri veterinarju ali poišči kakega rejca, da ti prvič pokaže koliko jih skrajšati. Mislim, da je tudi v knjigi o papigah prikazano, samo jaz prvič ne bi sama krajšala, ker če odrežeš preveč pride do krvavitve

hvala !

Iman nimfo 2 dni in ne zanima kakšne so njene značilnosti, saj ne poje in nič ne je, stoji samo na ptičji gugalnici. Ko se ji prebližaš za čne pihati. Prodajalka v trgovini je rekla da je še ni slišala pihati.

Ptička je menjala okolje. Hrano in vodo ji daj v več posodic, da jo bo našla. S pihanjem se brani. Kadar se približaš kletki se pogovarjaj z njo. Pogovarjaj se z mirnim glasom. Mislim, da se bo prav kmalu začela oglašati in veselo raziskovati prostor.

hvala!!!

Moj Čopko (nimfa) se je res privadil a ne mora leteti saj ima na eni izmed perotničk perje dalše.Ko zamahne s perotničkama pade.
HVALA !!!!!!!!!!!!

Mogoče je imel na eni perutnički prirezano perje. Obrni se na kakega rejca in ga prosi da si nimfico ogleda. Znal ti bo svetovati.

živijo jas mam doma 4 mesece staro nimfo.. ki je v kar veliki kletki živi z skobčevko se razumeta .. tak da zanima me če mi lako kdo pomaga svetovat kako jo vzgajat doma jo imam komaj 1 dan tak da še jo malo pustim da se navadi. sicer ni zelo plašna mi je pomotoma ušla in sem se je z prstom skoraj lahko dotaknil nato se je le malo umaknila.. Hvala

New Report

Close