Najdi forum

Papiga nimfa

Mene pa zanima ali se nimfa lahko nauči govoriti.

Hvala za odgovor!

Lp

Samo samci Ninf pa še to ne več če samice ne bodo govorile nikoli.

dober dan!!!

kmalu bom dobila papigo pa me samo par stvari zanimajo (če veste)

– koliko krat na dan papiga je?
– kaj je?
– ali mislite da je OK, če jo spustim iz kletke???

PROSIM POVEJTE ČIM HITREJE…..

Vse to moraš vedet, preden pride žival k tebi.
In ne, ne moremo ti knjig pisat sem, oz. meni se ne da, ker če ne drugega, imaš net in obstaja funkcija iskanja.
Itak pa niti ne vem, za katero vrsto gre.

ej
k meni je pritela papiga vrste tigrica mam pa ze nimfo zaj pa me zanima kaj naj naredim ker se moj pepi boji in ne upa jest.
nasel sem jo v okolici rute (lovrenc na pohorju) ce je od koga
tel:0311-727-581

Čisto možno je, da ju je poškodoval prejšnji lastnik ali pa sta se poškodvali pri njemu. Če imate vrt ali si ju kdaj pustila na vrtu in ju je poškodovala kakšna mačka ali pa se je druga stepla z drugo. No kakršenkoli že je razlog bi papigo na tvojem mestu kmalu nesla k veterinarju…

LP. Sweety!

Heila!
Doma imam nimfo že skoraj 5 let in še zdaj ne vem ali je samček ali samička. Kupila sem jo v trgovini z živalmi ampak tudi tam niso znali povedat. V literaturi piše da imajo samčki bol živo rdeča lička kot samičke, tako da sem bila potem prepričana da imam samčka. Ampak dvomi so ponovno nastopili ko se je začela nimfica čudno obnašati. In sicer parkrat na dan, ali pa na par dni je začela spuščati čudne glasove. Kot da bi žvrgolela. In hkrati ko se oglaša, tišči glavo navzdol, rep pa navzgor, tako da izgleda kot ladjica ki se potaplja. Doma smo najprej mislili da se gleda v ogledalu in se šopiri, sedaj pa opažamo da počne to tut ko ni ob ogledalu. Zdaj pa ne vem ali s tem nakazuje da bi se rada parila(v primeru da je samička) ali pa hoče kaj osvojiti(v primeru da je samček). V teh 5 letih odkar ga imam še ni zlegla nobene jajčke. Spomladi bom dala nimfico na balkon v veliko kletko da bo lahko zunaj in bi ji rada kupila družbo. Hočem pa ji dat družbo nasprotnega spola. Zato pa bi prosla če bi mi lahko kdo dal kakšen nasvet ali pa pozna kakšno stran s pomčjo katere bi lahko ugotovla kakšnega spola je moja nimfica 🙂
Hvala 🙂

Živjo, doma imam dve nimfi prva je Zaya pa je stara 5 mesecov ta drug je pa Ludvik star 7 let. Zayo mamo že 3 mesece pa se me kr boji pa me grize do kosti kaj nej naredim? Pa ali mogoče veste pr katerem letu ali mesecu ma nimfa jajčka saj prbližno? prosim čim prej mi sporočite! Hvala že v naprej

za s4m4nt4
Tudi jaz imam doma nimfe in ti svetujem da pogledas recimo na internetu oba spola in bos videla keter mu/ji bolj ustreza. Sicer pa poglej še v kakšnih forumih če boš kje kaj zasledila kako se obnaša kakšen spol. Tudi jaz sem malo v dvomih za moji dve nimfici ampak poskusi.
Vso srečo Lucy12345

mi pa imamo papigi nimfi, ki vedno ko se približujemo začneta pihati, ne pustita se primiti in nikakor nočeta iti na roko. kupili smo ju v trgovini z živalmi in trgovka je rekla da je nimfa z rdečo oranžnimi lički samička, ampak na spletu piše da je ima samček take ličke. kako naj papigi spravim na roko in kako naj ju naučim žvižgat saj zelo kričita in pihata?

Nism strokovnak sam vrjetn ste k njima narobe pristopil, probite tko da vsakic k vam pustita da se priblizate jima dejte ksn pribolsk. Tko sm jih jst navadla.

Takoj pojdite k veterinarju preden se rana zagnoji ali kaj podobnega

približno po kolikšnem času se papiga nimfa kupljena v trgovini privadi nate.

lp luka

Odvisno od tega, kako se ji je rodilo najprej pri rejcu in kasneje v trgovini ter od tega, koliko časa je bila v trgovini. Lahko tudi nikoli in ravno oz. tudi zaradi tega se živali v trgovinah ne kupuje.

hej
jaz imam belo rumeno nimfo pa ne vem kere vrste in spola je

Živjo, imam eno vprašanje – pred dvema dnevoma smo dobili nimfo, okoli 5 mesecev staro. Čeprav se ne boji preveč, če ji prideš blizu kletke, skoraj cel dan kriči, če smo v sobi ali če je sama. Zanima me, zakaj je tako oz. zakaj se toliko in tako naglas dere. Mogoče zato ker je prestrašena ali pa bo takšna vedno?
Hvala za odgovor 🙂

imamo eklektusa, pri igranju si je zataknil tačko, tako da smo ga reševali… zdaj me pa zanima, kako mu naj nudim prvo pomoč… na tačko se upira vendar šepa ,,, hvala za odgovor

jst mam dve nimfi.mam ju pol leta stari pa sta mal več ko 1 let.ne pustita se mi pobožat,niti it na roko…ka naj naredim???

Pozdravljeni.
Prosil bi za pomoč in sicer sem pred dobrimi tremi tedni kupil okoli leto dni staro samičko nimfo. Zelo hitro se je navadila novega okolja. Imam jo v svoji sobi in ko sem doma se velikokrat pogovarjam in kadarkoli grem iz sobe začne na ves glas čivkati kot da bi me pogrešala ali kej podobnega. Kadarkoli kaj počnem blizu njene kletke me non stop opazuje in je zelo radovedna. Pa vendarle kljub temu ko se ji hočem počasi približati z roko, se začne od nje oddaljevati ter napravljati da me bo kljunila. Zato me zanima kakšen bi bil najbolši pristop k temu da bi ji nakazal da ji nočem nič hudega in da bi mi dovolila da jo vsaj pobožam? Pa zanima me še kdaj in kako jo lahko začnem spuščati iz kletke?

LP, gasilec112

jaz svojo nimfo stuširam v kletki,s tem da uživa in se sama namešča pod tuš,

New Report

Close