Papiga nimfa
Zopet rabim vašo pomoč.
Tokrat iz zelo žalostnega namena,moji 2 ninfi razvejeni na pouno sta kot ponavadi sedeli na vratih ko se pospravljala. Jaz pa sem pozabila da sta na vratih in vrata na hitro priprla in je 1 izpadlo vso perje iz repa,grozno se počutim:sssssssssssssss
Kratke razdalije sicer še ker sem ji ga priprla. leti še dokaj vredu nima pa ravnotežja vendar si pridno čisti tisti predel in skrbi zanj jaz pa sem nakoj poskrbela da vitamine in minerali da ji bo čim prej zraslo…
saj ji bo kajne? bi morala še kaj narediti? drugače ranati? prosim za čimpprejšnji odgorvor saj me zeloo skrbi :(((((((((((((((
POZDRAVLJENI!
Pišem prvič, v hudih skrbeh za mojo nimfo PEPI. Danes že celi dan nič ne poje, nič ne leta in bi samo spala.. Komaj hodi in se premika. Za hrano ji dajem kupljeno iz trgovine, posebno za male papige, vedno dobi svežo vodo, vsaki dan je na prostem (leta po sobi) in se redno z njo ukvarjam.. Sedaj pa nevem kaj je narobe z njo.. Zelo me skrbi, saj mi je zelopri srcu in mi polepša vsak obupen dan.. Res je da se je že zaletela v okno, vendar večji posledic pri meni še ni trpela.. Nevem koliko je stara, ker sem jo dobila od sestrične.. PROSIM POMAGAJTE MI! Nočem je izgubiti, ker je moj najboljši prijatelj…
RIRI, a je tvoj ptiček sicer navajen na človeka, se boji ali ne?
[sub][sup][/sup][/sub]Igor Gordič je do nedavnega slovel kot olimpijski prvak v streljanju, danes pa tone v pozabo in se vdaja mamilom. Njegov mlajši brat Saša, ki nadaljuje Igorjevo športno kariero, ga skuša izvleči iz brezihodne situacije, saj nad bratovo glavo preži mafija. Obenem pa se vneto pripravlja na svetovno prvenstvo. Kljub njegovi izjemni nadarjenosti mu nov mafijski lastnik kluba omeji treninge v dvorani, zato Saša, jezen in razočaran nad svetom, stvari vzame v svoje roke. Edina možnost, da reši brata izpod mafijskih krempljev, je streljanje v živo tarčo.
Ljubljana
Maribor
pon tor sre čet pet sob ned
19.3.
20.3.
21.3.
22.3.
23.3.
24.3.
25.3.
26.3.
27.3.
28.3.
29.3.
30.3.
31.3.
1.4.
Kolosej Ljubljana
1 16:45
Film distribucije Blitz Film & Video Distribution
Potovanje v središče Zemlje 2: Skrivnostni otok
Journey 2: The Mysterious Island akcijska družinska pustolovščina
Na sporedu od: 9.2.2012, Kolosej Ljubljana
Ocena:
Dolžina: 1h 34min / 94min Leto: 2012 Država: ZDA Jezik: angleščina Scenarij: Brian Gunn in Mark Gunn po zgodbi Richarda Outtena in po romanu Julesa Verna Režija: Brad Peyton Igrajo: Josh Hutcherson, Dwayne Johnson, Michael Caine, Vanessa Hudgens, Kristin Davis, Luis Guzmán, Anna Colwell
Povezavi: uradna stran, IMDB Napovednik: Apple.com
Neverjetne pustolovščine mladega pustolovca Seana se po Popotovanju v središče Zemlje nadaljujejo z odkritjem zemljevida, ki vodi na Skrivnostni otok. S pomočjo skrivnostnega radijskega signala se Sean in njegov nadležni očim Hank odpravita po sledeh Julesa Verna, vendar v družbi nesposobnega pilota Gabata in njegove zapeljive hčerke Kailani pristaneta na neznanem otoku. Med raziskovanjem osupljive narave in številnih nevarnih živali, skušajo najti pot domov, toda na nepozabni avanturi jih čaka obilica presenečenj in zabave.
Nova družinska dogodivščina Potovanje v središče Zemlje: Skrivnostni otok se začne, ko sedemnajstletni Sean Anderson (Josh Hutcherson) s skrivnostnega otoka, ki naj ga sploh ne bi bilo, prejme zakodiran klic v sili. Fant se odpravi ugotoviti izvor signala. Njegov novi očim Hank (Dwayne Johnson) mu tega ne more preprečiti, zato se mu pridruži na poti na Južni Pacifik in na kraj, ki ga je videlo le malo človeških oči: to je kraj nedojemljivih lepot, nenavadnih in nevarnih življenjskih oblik, vulkanov, zlatih gora in ene neverjetne skrivnosti.
Skupaj z Gabatom (Luis Guzmán) – edinim pilotom helikopterja, ki si drzne na tvegano pot – in Gabatovo prelepo in odločno hčerjo Kailani (Vanessa Hudgens) se odpravijo iskat otok, da bi rešili osamelega človeškega prebivalca še preden potresni sunki potopijo otok in z njim pokopljejo njegove zaklade.
In kaj ima to opraviti s papigami nimfami?
Mi imamo tudi nimfo, ki pa se je v zadnjem času zelo spremenila. Bil je zelo družaben in izredno udomačen, tudi do neznanih oseb je bil “prijazen” in se je pustil božati, sedaj pa je že nekaj časa čisto podivjan. Nič več ne uboga, če se približaš kletki se kar zapodi vate in močno ugrizne! Cel dan se dere na ves glas…skratka čist drugi ptič. Včasih je tok divji da mu še hrane ne morem dat v kletko!Dva tedna nazaj smo šli za vikend na morje…tam pa je bil začuda spet normalen…Opazil sem tudi da se je začel drgnit ob palčko v kletki, kar prej ni počel…Je imel že kdo podobne težave z nimfo?Res ne vem kaj naj naredim…Hvala za odgore.lp.
Tukaj je link, ki prikaže slike od oplojenih in neoplojenih jajc:
http://www.pernati-prijatelji.com/t404-zakaj-se-iz-jajck-ne-izvali-nic#2786
Živjo.
Imam nimfo, naj bi bil samček, star 4 leta. Zadnji teden je njegov kakec čudne zelene barve. Ni “kompakten” kot je bil nekoč, ampak je kar tak bolj podolgovat =/
Je možno, da bi na to vplivala “sipina kost”, ki sem jo kupila v zooticu. Je pa v obliki hruške in je zeleno-rumeno obarvana. Sem jo odstranila, tako da bomo videli.
Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe?
pozdravljeni.
Upam da na tem forumu se delite odgovore.
danes sem dobila dve nimfici, dobila sem ju od gospoda ki ju je imel dva meseca in ker ni imel vec casa za njiju se je odlocil da ju odda. ampak zdaj smo doma opazili da ima en pod perutjo krvavo rano! kaj naj naredimo? je mozno da se je poskodoval ker se je kje vstrasil in po pomoti kje potegnil ali zaradi cesa ima to? prooosim cimprej za odgovor!