Najdi forum

Nekaj bi vas vprašala. V bistvu gre za nasvet ali pa pomoč.
Pri hiši imamo dva psa, sicer zunaj in mačko, ki pa je vedno v hiši (še nikoli ni šla iz nje). Moja želja, seveda tiha, ker so vse živali prišle v hišo na mojo željo (razen enega psa), da bi imela papigaja in to govorečega. Zanima me, seveda če to kdo pozna, kako se ta žival obnese v hiši, kako je zahtevna glede nege, ukvarjanja z njim, kako je z malimi otroci, z težavami z papagajem,….
Lepo bi vas prosila za nasvet in v naprej se vam zahvaljujem za pomoč!

Ariana

Poglej pod temo Papiga nimfa in skobčevka, je bilo precej napisanega.

Hvala, sem našla, sicer pa sem si prebrala vse in marsikaj ugotovila. Sploh pa sedaj ne bom več pomislila na papagaja, ker vse tisto kakanje po stanovanju pa res ne bi prenesla.

No res ne vem kaj si mislila s tistim kakanjem po stanovanju?Saj papige nimaš spuščene ,da ti leta po stanovanju?!
Jaz imam papigo sivi gabon,to so tiste sive papige z rdečim repom precej velike.
Nekaj časa nazaj so bile po televiziji v odaji o svetovnih čudesih ali nekaj takega in veljajo za najbolj pametne živali.
Moj Koko je prav simpatična živalca in pametna ,da ni za verjet.Imamo jo par let in v tem času se je navadila govoriti ,peti pesmice ,vpraša za jest,ko je lačna,kliče nas po imenih in kup neverjetnih stvari.Ja tudi pleše po svoji palici in poje pleši pleši črni kos in Lunico frutto dell amor.To niso ptice kot naprimer indijski kos ,ki samo ponavlja,s tako papigo v bistvu govoriš in ona te razume,včasih še sama prav ostanem ,ko vidim kako vse razume.Je pa res nekaj dela s temi živalmi ,pa ali imaš papigo ,psa ali ribe,vsi zahtevajo svoj čas.
Lep pozdrav

New Report

Close