Najdi forum

Živjo!

Zadnjič sem bila pri ginekologu (prvi pregled), pa me zanima,
kako zveš o rezultatih brisa? A te pokličejo samo če je kaj narobe al kako?
In v kolikem času ti sporočijo?

LP!

v roku štirih mesecev, oz. po štirih mesecih, te bodo poklicali, če je ka narobe, drugače pa ne.
Bodi vstrajna in po tem obdobju ti gnjavi ginekologa – in tako boš izvedela to kar želiš.
LP Esy.

Najboljše je, če kar sama pokličeš. Ti povem, kako se je zgodilo meni.Po brisu me ni nihče o ničemer obvestil. Ko sem prišla naslednjič (spet zaradi vnetja) čez pet mesecev mi je rekla: ja vi ste pa imeli pap2, morali boste na ponoven odvzem. Pa sem vprašala, če se jim ne zdi vredno, me obvestiti? je rekla, ja slej ko prej bi vas.No takrat sem zamenjala ginekologa.

edino pravilno – in kako je sedaj s teboj?Je vse bp, ali…
LP Esy

Ja, ta ginekolog me je pozdravil. Prejšnja mi je non stop dajala zdravila za glivice, pa je bilo še hujše. Ta pa mi je dal antibiotike (je rekel, da je bakterija) in je bli v 4 dneh vse ok. Prej pa skoraj 1 leto vnetij.Ne moreš si mislit, kolk sem bla jezna. Tud sama nase, da nisem že prej zamenjala ginekologa. Tko da punce, če vam ginekolog ni ok, ga zamenjajte čim prej.

Tud jaz sem sele zdaj ..ko sem se ponovno naročila..izvedela da z mojim brisom ni bilo vse v redu..(čeprav nevem kaj bi lahko bilo)..in da so me pozabili poklicati…noro…sploh nevem kaj naj si mislim…Da pač ni bilo tako pomembno???

Kaj je lahko narobe če bris ni v redu??

Glede tega pa imam “boljše” izkušnje – mene so vsaj po petih (!!!) mesecih obvestili, da moram priti na ponovni odvzem…. potem še enkrat…. zdaj pa čakam in upam, da bo vse O.K..

Traja ponavadi tri tedne in ce je vse okej, te ne klicejo nič. če pa je kaj narobe te obvestijo in ti odvzamejo ponovni bris…

Šele sedaj sem prebrala vaše odgovore, rezultate dobite šele po petih mesecih, ej kje pa živite?
To ni normalno. Rezultati so znani po okoli 3 tednih, največ en mesec, ne pa toliko časa. In obvezno te morajo poklicati, če ugotovijo, da je bris pozitiven, saj to pomeni velika verjetnost materničnega raka… in je potrebno takojšnje ukrepanje.
Tisti zdravnik, ki ne obvesti pacientko, ki je v nevarnosti, ki ogroža pacientkino zdravje, tega res ne morem razumeti. Ali se to dogaja v Ljubljani??? Edino to je možna razlaga, kajti Ljubljana je pač Ljubljana…
Po vsem tem kar sem prebrala med vašimi odgovori, Vam svetujem, da skrbite za svoje zdravje, kajti če same ne boste, ne bo nihče in zato kar kličite že po treh tednih, zahtevajte odgovore in dobile jih boste, res, da včasih nejevoljno s strani zdravnikov, ampak če boste vztrajne in dale vedeti, da se ne boste pustile, bodo spregledali tudi oni in vam povedali tisto kar vam bi morali že prej-takoj brez da sprasujete.

Sara* oprosti ampak to ne bo držalo – rezultati bi naj bili znani po treh tednih, ampak zaradi (po njihovo)velikega navala, se to ne more uresničit. Tole, kar ti bom napisala zdaj, so moje lastne izkušnje, zatorej, vem o čem govorim!
Če je pap test pozitiven – 1ali 2, po prejšnjem testu, ki je bil negativen(med njima je minilo, lahko maksimalno tri leta in minimalno eno leto), še to zdaleč ne pomeni raka materničnega vratu!
To pomeni, da se na materničnem vratu – predvsem v njegovi sluznici(saj bris, je del sluznice materničnega vratu, ki jo postrgajo)pojavljajo neke določene displazije oziroma po domače, dogajajo se celične spremembe na sluznici materničnega vratu, ki se morajo v nadaljnem kontrolirati. Kontrola pomeni, da se bris ponovno odvzame v roku 6 – 8 mesecev, in če je spet pozitiven, se ginekolog najverjetneje odloči za naprimer kolposkopsko anmbulanto, ali pa za malo globji odvzem tkiva in glede na rezultate, sledijo nadaljne preiskave.
Dejansko pa se te displazije pokažejo in pojavijo tudi zelo hitro, v parih mesecih, vendar ne napredujejo tako hitro.
Res pa morda nekje, vsekakor ne v Ljublani in Mariboru – od tod sem jaz, lahko naredijo te teste hitreje – tega ne vem – mogoče če imaš kakršnekoli veze…
Da pa do raka materničnega vratu (jih je več oblik – od ti.hitrih do počasnih)ne pride tako hitro in se lahko, le ta uspešno pozdravi – sploh če je “na mestu”oz. latinsko “in situ”, vem, saj se sama trenutno borim z drugo stopnjo le tega – hitrega r.m.v.,na mestu.
Zatorej, sem izhajala z zgoraj opisanimi dejstvi iz lastnih izkušenj.
Pa brez zamere…le moje mnenje, podkovano z določenimi mogoče celo preveč subjektivnimi argumenti.
LP Esy

Strinjava se, da so rezultati PAP testa znani ze po treh-stirih tednih, to je 1’00% res in za tem stojim. Zakaj ti rezultati pridejo v nekatere ambulante sele po 5 mesecih ne vem, ker do moje ambulante pridejo v roku kot sem napisala.

Kar pa se ostalega postopka tice, ce ugotovijo, da z brisom ni vse okej, pa si napisala ze sama, vendar iz izkusenj pacientk lahko ponovno napisem, da se na koncu pri velikih primerih izkaže diagnoza mat. rak, žal. Čas igra pomembno vlogo, v podrobnosti ne bom šla.
Seveda pa traja,predno se dokončno postavi diagnoza, ali pa je to lahko narejeno zelo hitro.
Pa sva zopet na zacetku, saj ves nekateri dobijo rezultate ze po treh tednih, nekateri po 5 mesecih, pa tu ne mislim o nobenem podkupovanju, ker ga ni.

Esy, držim pesti, da bo s teboj vse vredu.

Hvala, saj bo – pravzaprav je v največji meri že…tud to, da ne bom mogla imet otrok, so mi rekli, pa imam čudovito vedoželjno hčerkico:-)))))))))))
LP Esy

Me veseli, resnično, privoščim ti srečo in uživajta ali uživajte skupaj s hčerkico, kajti otročki so naše največje bogastvo, s tem se maksimalno strinjam!
In ne pozabi, da nikoli ni tako hudo, da ne bi moglo biti jutri bolje, zato glavo pokonci in z nasmehom v novi dan.

čao

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close