Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pansinusitis

pansinusitis

Pozdravljeni!

Prosim za vaše mnenje za spodnji izvid, ki je star en teden in kaj mi je narediti.
Kaj pomeni – brez ks – ?
V Ljubljani se bila tudi že operirana pred 4 leti, in odpustna diagnoza je bila pansinusitis chr, sinusitis max.micotica dex, polyposis nasi in AI ,
nato je bilo 3 mesece ok, nato zopet isto
Hvalal lepa za odgovor,

ct obnosnih votlin brez ks
izvid: nakazana dekstrokonveksna deviacija septuma bazi. Razmeroma dobro prehodni le prostori ob spodnjih nosnih školjkah. Zadebeljena sluznica praktično vseh obnosnih votlin, nekoliko manj levega frontalnega in desnega sfenoidalnega sinusa. Izraziteje zadebeljena sluznica emtoidalnih celic. Nakazan nivo tekočine v levem maksilarnem sinusu. Širši antrum v desni maksilarni sinus – stanje po op.? Sicer stanjšana kostna struktura etmoidalnih celic. Prepričjive destrukcije pa ni videti. V prikazanih kavdalnih delih možganovine ne vidimi posebnodti.
Mnenje: pansinusitis. stanjšana kostna struktura etmoidnih celic ter verjetno stanje po op. desnega maksilarnega sinusa.

Spoštovani,

ks pomeni kontrasto sredstvo, kar pa za to slikanje ne potrebujete. Drugače če imate aspirinsko intoleranco (AI) potem pomeni, da imate eno vrsto kroničnega “vnetja” dihalne sluznice – med drugim tudi nosu in sinusov, to gre z zadebeljeno sluznico in polipi. Pravega zdravila zaenkrat ni, operacija je le trenutna izboljšava, ne pa ozdravitev. Razen ev. določenih pršil v nos, ob poslabšanju (bakterijskem vnetju) antibiotik, drugega žal ne morete narediti, ne vi ne vaš zdravnik.

Lp IB.

Hvala , vendar bi še vprašala , ali pomeni AI, da ne smem nikoli vzeti aspirina , namreč rekli so mi , da sem občutljiva na aspirin oz. da imam AI, ker me je enkrat dušilo in srce mi je močno bilo, pred kako uro takrat pa sem vzela apirin, a je to to, kaj menite.
Pa še to , ta nenehni problem s sinusi verjetno lahko vplivajo naprej na možgane ali morda na kosti, na kaj naj bi bila pozorna, če bi se mi to začelo dogajati,
hvala za prijaznost.

Spoštovani!

Ja AI pomeni, da nikoli ne smete vzeti Aspirina ali kakšnega drugega podobnega zdravila (najbolj je da vzamete le Lekadol – seveda če je potrebno). Sama bolezen ne bo “šla” na možgane, lahko pa imate večkrat vnetja nosu ali sinusov – takrat seveda vsa zdravila in po potrebi tudi antibiotik.

LP IB.

New Report

Close