Najdi forum

panoramska stena-detajl?

Hišo imamo zgrajeno do 3 gr. faze in se ravno dogovarjamo za vgradnjo oken , panoramske stene in vrat. Prosim, če mi lahko kdo svetuje, kako ste rešili detajl stika panoramske stene s tlemi. Od betonske plošče do gotovega poda imamo višino 20 cm. V tej višini bi v dolžini panoramske stene morali pozidati, zabetonirati, vgraditi lesen moral ???, da čez zimo ne bi zijala luknja. Kako najbolje rešiti ta detajl, da tudi potem ne bo tam toplotnega mostu?
LP, Nataša.

styrodur?

midva imava čisto nova okna in pri tistih balkonskih vratih, kjer bo kasneje terasa oz. balkon (tlaki oz. beton se nadaljujejo tudi na zunanji strani), so plastični okvir potegnili čisto do plate. Tako bo fizično ločen zunanji tlak z notranjim. Pri balkonskih vratih, kjer pa ne bo balkona (francoski balkon), so pustili prazen prostor, ki smo ga v obeh kotih zalili z betonom (da se okno ne bi posedlo). Sicer pa kakšen stiropor oz. stirodur tudi začasno rešita težavo.

Mi imamo 2metra panoramske stene. Moj je preštudiral na netu vse mogoče, ostane možnost stirodur ali siporeks. Ker pa se nama je zdelo, da je dva metra velik razpon in zaradi povečanja je naredil iz siporeksa.

nam so panoramsko steno podstavili z lesenimi deščicami in jih zapacali s purpenom. Potem smo pred tlaki luknjo zapolnili s siporeksom in iz notranje in zunanje strani dali stirodur. Stena je dolga 2,5 m.

New Report

Close