panika?
pozdravljeni,
sem 26 letna mamica 5 mecečnega dojenčka… zadnje čase se soočam s “paničnimi napadi”: bitje srca, potenje, strah, težko dihanje…
Zanima me, kako naj se temu izognem, se da? Brez tablet? Je to že kakšen znak depresije?
hvala za odg.!
Iz teh nekaj vrstic lahko razberem le to, da gre najverjetneje za nek strah.
Pobrskaj po spominu in svojem otroštvu….kakšna je bila tvoja mama….ti je vcepila kakšen strah ?
Kdaj se dogajajo ti napadi…imajo skupne kakšne značilnosti ?
Robi.
Ko sem rodila drugega otroka, se mi je pojavljajo podobno, kot tole stanje pri tebi. Ponoči nisem dosti spala zaradi dojenja, pa še strah me je bilo noči.
Mož je bil veliko odsoten od doma, tako, da sem bila sama z otrokoma. Preden sem zaspala, sem imela panične napade, ko nisem mogla dihat, prav dušilo me je. Skočila sem pokonci in si tipala utrip, ki je bil čisto podivjan. Stalno sem imela suha usta, bila sem omotična in zaspana tudi čez dan. KOmaj sem postorila nujno potrebno.
Zdravnik mi je sprva dajal tablete proti depresiji, potem pa je ugotovil, da ne smem jesti sladkega, ker mi gre takoj v kri in zato postanem taka. Ko sem pazila na hrano, se je stanje izboljšalo. Opustila sem sladko in jedla več sadja ter zelenjave. Psihično sem si pa pomagala čisto sama.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.