Najdi forum

Zanima me, ali ima kdo izkušnje z paničnimi napadi v tem smislu, da se jih je “znebil” oz. da je “ozdravil” in kako mu je to uspelo?

Tudi meni so se dogajali napadi strahu. In sicer ko sem čakala kje v vrsti v trgovini, banki.Najraje bi kar ušla s tiste vrste, ker me je bilo strah, da bom padla v nezavest. Ampak sem sama sebe pregovarjala, da ni nič, da bom zdržala in se probala skoncetrirati na kakšno svar. Imela sem ogromno dela sama s seboj. In ko nekajkrat premagaš strah vidiš, da je res samo v tvoji glavi. In ko sem zdržala tam in nisem ušla, je bila potrditev, da sem sposobna premagat ta strah,in sem ga. Trajalo pa je kar nekaj časa, da sem ga premagala.NE OBUPAJ!Pa veliko govori o tem svojim prijateljicam, ki jim lahko zaupaš.

Tako kot je Tanča povedala, strah se da premagati, rabiš pač svoj čas, da se ga znebiš in začneš živeti polno življenje. Svojim zaupaj kaj se dogaja s teboj, tako, da ti bodo znali pomagati in te bodriti.

Meni je zelo pomagalo druženje z optimističnimi ljudmi, ki sem jih naskrivaj opazovala ob kavi in si mislila, pa zakaj za boga se jaz tako obremenjujem sama s seboj, če pa se drugi ne in imajo mogoče še večje težave.

To je življenje (težave, ki se jih moraš naučiti sprejemati in reševati sproti)

Vedi pa da bo to mimo in da boš po tem 3x bolj močnejša in malo verjetno, da si boš dopustila, da še te kdaj to doleti.

Tisočkrat hvala za spodbudne besede. Mene je kar groza! Sicer se trudim, ampak zaenkrat kar zbežim, če se le da. Najbolj me moti tisto razbijanje srca, omotica in občutek, da bom padla po tleh in da ne bom znala povedat kar hočem. Vidim, da se da, če vi zmorete bom ja tudi jaz! Kaj menite?

jaz sem trpel za hudimi paničnimi napadi 2 leti, skoraj so mi uničili življenje, pahnili so me v zlorabo alkohola in v izogibanje ljudem, v strah pred odprtimi prostori, pred vsem in vsakomer. Meni ni pomagalo nobeno prigovarjanje, da bo vse v redu, ker pri pravi panični motnji to ne deluje. Panični napadi so bolezen, kot vsaka druga in tukaj pomaga edino strokovna pomoč! Zdravil sem se psihoterapevtsko in z zdravilom (Zoloft, baje sedaj veliko pišejo Seroxat). Antidepresivi so edino pametno zdravilo proti paničnim napadom in ne zasvojijo.
Poiščite pomoč!

New Report

Close