Najdi forum

Pozdravljeni,

stara sem 18 let in se že kar nekaj časa borim s paničnimi napadi. Že iz osnovne šole imam težave z anksioznostjo. Vedno si najdem nekaj, da me skrbi. od konca avgusta pa sem začela opažati, da imam panične napade. Najprej enkrat na teden, zdaj so prisotni že vsaki dan. Zaradi tega se težko zberem in sem v stalnem strahu da bi se ponovili. Samo doma bi bila. Imam pa tudi grozen strah pred boleznimi zato vsakič ko me kaj samo malo zaboli že dobim panični napad in še vse simptome poslabša. Prosim za odgovor kako si pomagati.

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Simptome, ki jih opisujete – anksioznost, strah pred boleznijo, panični napadi, so relativno pogosti v naši družbi. Sprašujete kako si pomagati. Se s kom pogovarjate o vsem kar se vam dogaja? Iz mojega vidika vam priporočam redno obliko poglobljene psihoterapije (npr. psihoanalitična). Velikokrat je že lažje, ko lahko o svojih stiskah spregovorimo, najdejo se pa tudi možne rešitve. Strokovnjak psihoterapevt pa tudi zazna in opazi določene stvari, ki jih sami ponavadi spregledamo zaradi naših slepih peg in nezavednih vsebin. Za dolgotrajne rezultate je potrebno na psihoterapijo hoditi redno in dlje časa.

Vabljeni ste tudi, da kaj več napišete o vašem življenju in kaj se vam dogaja.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close