Najdi forum

Panelne zavese

A jih kdo ima? Kako in na kak nacin se cistijo? Pritrjene so zgoraj in spodaj? Lepo bi prosila tudi za kaksen uporaben link.

HVALA!

http://www.lubica.net/gaby/blog

Zelo lepe in poceni imaš v ikeii pritrdijo pa se samo zgoraj, spodaj pa so obtežene,

Jaz j8ih imam. Zgoraj so pritrjene na ježka, spodaj so obtežene. Zelo enostavno za obešanje. Moje so od Velane.

Živi in pusti živeti

Kako pa potem to cistis? A se jih da oprat?

Panelne zavese so krasna stvar.

Pri njih je najdražji del panelna karnisa, ki pa jo imaš lahko potem zelo dolgo, saj menjaš samo panele, ki so lahko iz različnih materialov, vzorcev,… Premikajo se drsno s pomočjo potezne palice, običajno se lahko zložijo na eno stran steklene stene na širino ene panele.

Panele naj bi bile širine okrog 60 cm, z najmanj 6 cm prekrivanjem.
Na zgornje vodilo so pritrjene z ježkom, v spodnjem robu je utež. Perejo se zelo enostavno: snameš jih z vodil (z ježka) in izvlečeš utež iz spodnjega roba, zložiš kot npr. rjuho in pereš pri 30 stopinjah (kot vse zavese, obvezno dodaš mehčalec). Vzameš iz stroja, pritrdiš nazaj na ježka in vrneš utež na svoje mesto. Brez likanja!

V podjetju, kjer sem zaposlena, tržimo tudi ta sistem, imamo pa tudi enostavnejšega, kje panelne karnise ne potrebuješ, temveč samo navadno dvotirno, nanjo pa montiramo posebna vodila.

Panelne zavese se v prostoru krasno kombinirajo z gubanimi roloji na oknih, seveda iz istega blaga.

Če se boš odločila za ta sistem, mi povej s katerega konca Slovenije si, pa ti bom priporočila primernega izvajalca (kar za nas, ki se s tem ukvarjamo, Velana vsekakor ni).

LP

Slisi se zanimivo. Sem pa iz MB.

A lahko res priporočiš kakega fajn dobaviteja oz. izvajalca, ki bi vse to prišel zmerit, naredil, montiral…jaz sicer razmišljam o lamelnih, sam je pol res mal brezveze tako pogosto tok plačevat za čiščenje. Bi pa vendar želela imet zarad bolj minimalističnega stila hiše nekaj takega.

Najbolje je, če se odločiš za svetovanje in izmero na domu. Po dobljeni ponudbi pa se odločiš.

Dekor Dolenc- Slovenj Gradec (veliko delajo v MB; mislim, da so najboljša izbira))
Pink Šterman- Murska Sobota
Dekorativa Cehner- Velenje

Tudi v MB je eno podjetje, vendar mislim, da se ukvarjajo samo z navadnimi zavesami.

LP

V katerem delu Slovenije pa?

Jaz sem iz Kranja. Za panelne zavese sem že nekaj časa odločena, ne pa še za dobavitelja in izvajalca. Mi ga lahko predlagaš?

Aha, še to…lahko navedeš neko povprečno ceno za balkonska vrata širine 140 cm. Vem, da je cena odvisna od materialov in vrste vodil…ampak samo tako za okus – reciva, neko srednjo kvaliteto blaga in dva sloja panel.

Loka dekor iz Škofje Loke- ind. cona Trata, TC Potratnik.

Najbolje je, če se najprej oglasiš v salonu, pregledaš oba sistema, materiale in se kasneje odločiš za svetovanje in izmero na domu. Na podlagi predračuna se potem odločiš.

Pri širini 140 cm ( + 20 cm na vsako stran) imaš lahko trotirni panelni sistem s panelami širine 65 cm in s 7,5 cm prekrivanja ali štiritirni panelni sistem s panelami 52 cm in 9 cm prekrivanjem.

Če so pri straneh okna omejitve, je izračun drugačen.

Za cene ti ne znam povedat, okvirne izračune ti bodo naredili v trgovini. Je pa pri vseh stvareh tako, da lahko izbereš fičota ali pa mercedesa…

Kaj pa za primorsko – Kras???

Ne morem si kaj, da nebi odgovorila na vaš post. Pišete, da Velana ni primeren izvajalec. Sem prav rezumela ? Prosila bi, da to trditev argumentirate. Saj argumente gotovo imate, če nekaj takega pišete na forumu, kajne ?!
Sama sem se odločila za Velanine usluge predvsem zato, ker jih je koristilo že nekaj znancev v novih hišah. VSI so zelo zadovoljni. Tako sem tudi jaz poklicala svetovanje na domu. V roku 14 dni sta prišla svetovalka in monter. S sabo sta imela OGROMNO vzorcev.Preden sem povedala svoje želje, sem ju vprašala za mnenje. Predlagala sta mi panelne zavese, kar pa je bila tudi moja želja. Skratka, izbrali smo blago (cela hiša) in karnise, naredila sta izmere in se poslovila. V 3 dneh sem prejela ponudbo in povem vam, da je cifra smešno nizka. S plačilom sem ponudbo potrdila. Čez 14 dni me je klical monter, da se dogovoriva za datum montaže. Prišel je točno ob uri. V cca 2 urah in pol je namontiral vse karnice in obesil vse zavese. Za sabo ni pustil ene smetke. Zavese so izjemno natančno izdelane, vzorec na panelah, ko so zložene se popolnoma prekriva, robovi ravni… (videla sem že “zrolane” robove pri zavesah šivanih v salonu zaves).
Rada bi povdarila le to, da pri vseh “mojstrih”, ki jih pri gradnji hiše ni malo, nisem bila deležna tako korektnega, profesionalnega odnosa. Enako lahko potrdijo moji znanci, ki sem jih omenila na začetku.
Zatorej gospa brez imena, argumentirajte svoje trditve.

Živi in pusti živeti

Gospa GRETKA!

Vesela sem, da včasih srečam in “srečam” tudi kakšno zadovoljno Velanino stranko. Ker je vse preveč takih, ki to niso.

Fino je, da vam je zavese šivala njihiva pogodbena šivilja, ki se razume v svoje delo. Fino je tudi, da ste naleteli na pravo svetovalko in pravega monterja. Dobro bi bilo napisati, s katerega konca Slovenije ste, da, kot ste napisali, ne bomo zavajali forumašev. O ceni ne bi razpravljala- izberete lahko to in ono…

Vem pa, da večina zaresnih salonov, ki imajo svoje šivalnice, dela 10x bolj profesionalno od Velane. Slednja je, konec koncev, v bitki za svoje stranke, zadnja vpeljala svetovanje in izmere na domu.

Na forum zapišem vedno samo to, kar menim, da bo lahko nekomu pomagalo. To pričakujem tudi od drugih, ko sama potrebujem kak nasvet.

O “gospe brez imena” pa tole: to je forum in vsak si lahko izbere svoje namišljeno ime, kajne GRETKA? Bi bili bolj zadovoljni, če bi se podpisala s pravim imenom? No, pa se bom.

Lep pozdrav,

Špela

Me veseli ga. Špela, da ste tako hitro odgovorili.
Prihajam iz Posočja, prav tako moji znanci. Gre za 5 družin, ki so se v zadnjih 3 letih selile v nove hiše. Pri zadnjih dveh je bil isti “par” svetovalke in monterja, pri ostalih treh pa druga dva. In prav NOBEDEN nima pripomb, čeprav je med njimi ena taka gospa, ki skritizira vse in povsod. Ko mi je ta potrdila, da je zadovoljna, sem si mislila “če je ona zadovoljna, bom jaz tudi”. Me pa vseeno zanima, kaj je tiso kar povzroča nezadovoljstvo Velaninih strank ?
Nam najbližji salon, ki šiva same zavese je v Novi Gorici. Predračun za našo hišo (enake zavese, enake karnise) je bil verjeli ali ne cca. 80% višji kot velanin. Potem pa sem še videla eno njihovih “del” in me je kar minilo.

Živi in pusti živeti

No, pa nam zaupajte še cene teh zaves.

A ve kdo, a so generalno ugodnejše (cenovno) lamelne ali panelne. Glede čiščenja mi je že jasno, ampak v osnovi?

Težko zdaj na pamet rečem koliko so posamezne zavese, saj sem v službi in nimam računa pri sebi. Celotna cena za 2 panoramski okni širine 250 cm, 3 gubani roloji, 2 okni z nabranimi zavesami do radiatorja in 1 balkonska vrata širine 120 cm, vse karnise, šivanje in montaža + svetovanje na domu , je bilo 330.000 SIT. Kot sem že omenila, je bil predračun pri konkurenci 575.000 SIT, za enake (velanine) zavese.

Živi in pusti živeti

Pozdravljeni!

Kako bi prišla v stik z gospo Špelo oz. njenin imenom ” tudi mi”..
Odločam se namreč za nakup panelnih zaves in očitno je gospa na tem področju doma, zato bi res rabila njeno pomoč. Vem da je od tega že nekaj let (od te debate) ma vseeno če bi se kako dalo dobiti njen kontakt!!! Prosim in hvala že vnaprej.

Pozdravljena,

Nisem sicer Špela, sem pa Klara 🙂

Tudi sama se ukvarjam z izdelavo zaves že vrsto let in seveda izkušenj mi ne manjka. Ponujam izdelavo vseh vrst zaves, med drugimi seveda tudi panelne zavese ter sisteme (karnise) za to vrsto zaves. Vse zavese so izdelane ter zmontirane strokovno ter hitro.. Izbira tkanin je pa resnično velika.

Z veseljem bi tudi vam pomagala pri odločitvi. Kontaktirate me lahko na 040 612 811 ali pa na [email protected].

Del moje ponudbe si lahko ogledate na moji spletni strani www.senios.si.

Lep pozdrav, Klara

New Report

Close