Pametna in samska
Neverjetno, kak nivo – ali je pametna ali ni – to, da si samski je pa zdaj tvoj “status” ali kaj in si pameten, če ga obdržiš oz. si manj pameten, če ga izgubiš ali kakršnakoli kombinacija že?! V osnovi si itak vedno sam, če se pa še kom družiš, pa se in tudi v tem uživaš – v predaji in rasti, seveda!
S kakšnimi razglabljanji se ubadate, Igor, ni čudno, da moraš odnos iskati na tak način. In taka pametovanja in etiketiranja ljudi so podlaga za odnose! Saj ni čudno, da ne funkcionirajo. Raje razmisli, kaj odnos prinaša in kake priložnosti to ponuja za lasten razvoj, ne pa da se ubadaš, ali je to pametno! To je kvečjemu naravno!
Ja, za ljudi, ki niso zreli in sposobni resnično rasti in poglabljati odnosa, je to vprašanje, ali je pametno biti sam ali ne, najbrž res relevantno. To samo dokazuje, kako popolnoma nezreli so za kakršenkoli odnos. Če bi razumeli naravo takih odnosov, bi jim take neumnosti in neinteligentna vprašanja, sploh ne hodila po glavi.
Tudi če si hecal – da to sploh vzameš za štos, da ti je sploh vredno na tak način se s tem ukvarjat – tudi to kaže nivo. Sicer pa, v vsakem štosu je pol resnice…
Mina, imam kar nekaj lepih izkušenj s puncami, starih okoli 25 let in manj, zanima pa me, kakšne so kaj tiste okoli 30. Ker je samske okoli 30 težko spoznati, tukaj sprašujem tiste srednjih let, kako je s pametnimi. Do sedaj mi res ni bilo do tega, da bi gradil preveč resen odnos, sedaj sem pač bolj zrel, časi se spreminjajo in z njimi tudi mi. Človek ni že ob rojstvu pameten, se ti ne zdi? 😉
Potdravljen Igor !
Sedaj si pa vprašanje res pametno postavil . Zadeva gre namreč takole – tiste punce pri 25 , ki jih poznaš pa so samske in neumne , postanejo pri 30 pametne , če so še samske , oz. ostanejo neumne , če se vežejo z globokoumnimi partnerji. Vsa zadeva se po štiridesetem letu spet spremeni v obratnem sorazmerju s stanjem pri 25 , ampak to te več ne zanima .
Sicer pa nakladam , strinjam se namreč z Mino.
Lp Nina
dan,
jaz bi pa tako rekla,
da vse tiste dečve, ki so pametne in inteligentne, za vedno ostanejo pametna in inteligentna bitja. Le ta bitja so več ali manj pr 30-tih, tako ali drugače oddane, bodisi so poročene ali pa imajo resnega partnerja…..kaj pa je kle slabega…?
Moje skromno mnenje……da tiste k so pr 35-tih še vedno samske..( brez kakršne resne zveze v preteklosti ) res nekaj narobe z njimi….ni tako?
Nočem nobene osebno žaliti, pa vseeno…., ženska pr 35-tih, brez resne zveze za sabo in brez kakršnih koli izgledov da bi jo v bodočnosti tudi čakala, je na dobri poti, da bo za vedno ostala TETA……, in na stara leta ji ostanejo samo še župniki, katerim kuhajo, pospravljajo in pomivajo.
Poročena!
brez zamere, ampak ženska, ki vidi izpolnitev življenja zgolj v tem, da si najde dedca in rojeva otroke, je in ostaja neinteligentna!
če čutiš, da si zrel za partnerja, če ti to daje rast in zadovoljstvo, prav; če pa uživaš sam, tudi prav!
tu sploh ne moremo govoriti o pametnosti. Mislim, da je bila v prvotnem sporočilu “pametna samska ženska” mišljena kot tista, ki se zavestno odpove vsem peripetijam in neprijetnostim odnosa. – to je nezrelo, ne pa pametno! Če te vleče v odnos, pojdi vanj in vse nevihte ti dajejo le rast. Če te ne vleče, ne pojdi. Tudi OK, če v resnici tako čutiš.Poslušaj sebe, ne pa da si “pameten.” Kakšna neumnost!
Inteligenten človek je zvest sebi. In ta “sebi” je različen pri vsakomur.
Edina inteligenca je ljubezen in spoštovanje do sebe. Potem pa ustvarjaj odnose, če se zgodijo, če pa ne, pa uživaj v sebi. Ampak prvo si pa vedno ti.
Inteligentno je sebe spoznati in prihajati do vedno globljih razumevanj. Partner lahko pomaga, ni pa obvezen.
Ne pa da je najpomembnejše v življenju se varno zasidrati z možem, ki te, pardon izrazu, redno oplojuje! In če ženska nima partnerja, ni z njo prav nič narobe! Ravno nasprotno, mislim, da bi se morala ženska, ki se ji zdi, da življenja brez partnerja ni, zelo, zelo zamisliti nad sabo…