Palmanova
Pozdravljene!
Poleti bomo mlada družinica in potrebno je nakupiti še marsikaj.
Zanima me predvesm gospodinstvo; posode, lonci, … za kopalnico, in podobno.
Kaj in kje kupujete v Palmanovi, se te gospodinjske stvari tam splačajo ali ne? Ali se v Italiji splača kupovati samo še hrano?
Če mi lahko prosim svetujete: Italija, Avstrija – kje in katere trgovine, tudi za dojenče seveda!
Hvala.
Okusi so različni. Mi pretežno kupujemo stvari za otroka v Avstriji, natančneje v Celovcu, v trgovinah C&A in H&M. V slednji imajo super stvari predvsem za dojenčke. Drugače pa je še en velik nakupovalni center preden prideš v Celovec, natančneje na prvem semaforju pred C. zaviješ na desno.
Najbolj se izplača med razprodajami. Poletna je okrog 20. julija. Takrat lahko kupiš npr. KVALITETNE trenirke za starost med 9-12 meseci za 2.200 SIT.
Pa dober nakup ti želim. teja je pisal/pisala:
>
> Pozdravljene!
> Poleti bomo mlada družinica in potrebno je nakupiti še
> marsikaj.
> Zanima me predvesm gospodinstvo; posode, lonci, … za
> kopalnico, in podobno.
> Kaj in kje kupujete v Palmanovi, se te gospodinjske stvari
> tam splačajo ali ne? Ali se v Italiji splača kupovati samo še
> hrano?
> Če mi lahko prosim svetujete: Italija, Avstrija – kje in
> katere trgovine, tudi za dojenče seveda!
> Hvala.
Vedno manj hodim v Palmanovo (in sploh Italijo), saj se mi zdi, da tam vedno manj dobim – kvalitetnega seveda. Splača se, če nakupiš toliko, da lahko uveljavljaš IVO, (kako je s Potnimi listi se mi res ne sanja), saj imam sama maloobmejno prepustnico. Drugače pa ne vem koliko se splača, saj je pri nas tudi vedno ceneje oz. so cene kar enake. Razlika med nami in Italijo je v glanem le še za IVO. Ne velja pa to za čisto vse izdelke! Če rada pohajaš, ti priporočam, da greš na izletek v italijo in se razgledaš, ne pa it obupana domov če ne bo obrodil sadov. Konkretnih trgovin pa ti žal ne morem priporočit.
Jaz sem kar nekaj stvari za stanovanje kupila v Palmanovi, sem pa opremljala bolj skromno in poceni, ker je moje stanovanje le začasno. Če si urejaš stanovanje za dalj časa, si kupi kaj bolj kvalitetnega.
Leto in pol zivim v Italiji, po vecjih nakupih za otroke grem pa se vedno v Celovec. V C&A in H&M. Stavri so zelo kvalitetne in tudi cene so zmerne, poceni. Sicer pa kaksno stvarco kupim tudi v Prenatalu ali Benettonu, vendar zelo poredko.
Mislim da ti to lahko dosti pove.
Aja, lahko bi si pogledala pa se Oviesse. Je v Gorici in Trstu. res da ni tako kvalitetna roba kot v avstriji (malenkost slabsa), je pa poceni in imajo zelo lepe stvari.
Pozdravcek.