Lepo pozdravljeni!
Kljub mnogim temam, nisem nasla podobne tezave, kot jo imam sama.
Imam namrec dedno krajsi kazalec (cca. 0,5 cm), zaradi cesar mi palec leze pod kazalec. Tako imam palec ukrivljen navznoter, kazalec pa lezi na njem in je zato sam dvignjen iz nivoja stopala. Posledicno imam stanjsan in oblikovno spremenjen noht na palcu. Namesto, da bi bil noht v prerezu okrogel, je najprej ubocen (na tem delu nanj nalega kazalec), potem pa izbocen, veliko bolj kot bi moral biti (na tem delu je noht normalno trd).
Kozmeticarka mi je sicer dala neko “protezo” tj. usnjena pena, ki jo dam v greben pod prsti, z elastičnim trakom, ki ga dam preko kazalca in le-tega potegne na nivo stopala. Kljub vsemu je proteza zelo nepraktična, ker je ne morem imeti na noben se tako udoben zaprt cevelj. Pena je namrec tako visoka in trda, da povzroca bolecine v sklepih oz. kosteh prstov, ki nalegajo nanjo. Bolecine postanejo nemogoce, ce hodis dalj casa. Ne vem, kdo jo to oblikoval, ampak prav nic ni fizionomska. Nosim jo le doma, ce sem bosa ali v copatih in na redke odprte cevlje, ki mi za silo dobro stojijo in pri katerih moja deformacija ni tako zelo ocitna (in ce vem, da ne bom veliko hodila).
Letos se mi je prvic zgodilo, da sem imela nalakirane nohte in se mi je zaradi vlage in pritiska kazalca, “razgradil” lak in mi je pod kazalcem tako razžrlo noht palca, da sem se bala, da bom strohlenelo rozevino odpraskala vse do mesa. Kljub vsemu se to ni zgodilo, noht pa sem zgladila, in izdatno nalakirala z zascitnim lakom.
Skratka, izbocen noht mi pritiska v meso, ce nosim bolj oprijete cevlje, kar zelo boli, problem pa estetsko najbolj pride do izraza poleti, ko bi z veseljem nosila 1001 cevelj, pa tega ne morem, ker enostavno ne izgleda lepo.
Imate kaksno resitev zame in koliko bi to stalo?
Najlepsa hvala za odgovor in upam, da ste imeli lepe pocitnice!
S spostovanjem,
Tanja