Najdi forum

Pozdravljeni,
zaprosila bi vas za nasvet. Imam sina, ki je star 15 let. Pred kakimi 4 leti sem na nožnh palcih opazila, kot da se nekako ukrivljajo na notranjo stran. Vedno je imel novo in dovolj veliko obutev.
Kot izgleda, se ti palci kar ukrivljajo, saj se je na prvem sklepu palca naredila kot nekakšna bunkica in od tam se palci ukrivljajo.
Zanima me, če bi se dalo to nekoliko popraviti s kakšno fizioterapijo ali kakšno opornico, da se stanje popravilo ali pa da se vsaj ne bi več slabšalo.

Hvala za vaš nasvet.

Draga Vojka,

Škoda, da niste poiskali pomoč pri vašem osebnem zdravniku ali ortopedu takoj tajrat, ko so se problemi pojavili. Seveda, sedaj še ni prepozno, zato Vam svetujem, da to storite čimprej.
Verjetno gre za problem čisto ortopedskega značaja in pravilno ocenjujete, da bi bilo najprej potrebno poizkusiti s fizioterapijo ali ortopedskimi pripomočki, v skrajni fazi je možna kirurška korekcija, odvisno od stopnje deformacije. V začetni fazi bi bila morda dobrodošla tudi pomoč kakega dobrega maserja.

Lep pozdrav,

Hvala Vam za odgovor,

povem vam, da sem ta problem takoj izpostavila kar dvema šolskima zdravnikoma, vendar mi kakih konkretnih odgovorov nista dala, pa tudi napotnice za ortopeda seveda nisem dobila.

Ali mislite, da bi mojemu otroku lahko pomagali in svetovali v vaši ordinaciji v Novi Gorici. Smo namreč s Primorske in bi se lahko oglasili pri vas.

Še enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav.

Vojka

New Report

Close