Palatalni mioklonus
Lp
Imam vprasanje glede moje tezave. Ze 4 leta imam tezavi z nekaksnim tiscanjem v predelu obraza in vratu.Opravil sem veliko preiskav,dokler mi niso zdravniki ugotovili da bi lahko bila moja diagnoza palatalni mioklonus.Stvar je taka,da se mi adamovo jabolko samo premika kod da bi poziral slino ampak je ne(ob tem se slisi tudi nekaksno pokanje oziroma tleski)
Ob pregledu je zdravnik zapisal: -Ob zadnjem pregledi na ORL pri faringoskopiji opisujejo aritmicne krce oz tike mehkega neba in misic lateralne stene zrela s slisnim tleskanjem. Doslej so mi dajali antidepresive(asentra,cipralex)ki pa niso pomagali cisto nic.
Nevroloski status: -Ves cas pregleda je videti dokaj ritmicne zgibke grla,ob tem tudi slisati tleskanje,gibov ne more zadrzati ali anhibirati.Pri odprtih ustih je videti ritmicne zgibke bolj kot palatalni klonus mehkega neba in nebnih lokov.
Preostali nevroloski st.je normalen.
Mnenje: Klinicno bi danes opazeni zgibki v podrocju zrela lahko bili palatalni mioklonus se z posebaj tipicnim zvocnim fenomenom. Dobil sem zdravilo Rivotril 0,5 ki sem ga mogel zvisevati do 2mg. To zdravilo jemlem ze 2 meseca in stanje je se vedno isto. Ker je stvar zelo nadlezna in me zelo psihicno obremenjuje saj cutim tiscanje v glavi in vratu ki pa ne pojenja. Ce imate kaksno idejo kako bi si vsaj malo olajsal to tezavo bi vam bil zelo hvalezen.Pregled pri nevrologu pa imam komaj cez 2 meseca saj so cakalne dobe dolge.
Hvala za vas odgovor in cas
Lp Bostjan