paket za novorojenčka
pozdravljene.
mene pa zanimajo info o paketih za novorojenčka. še posebej paket e, kjer si sam izbereš stvari. kdaj oddam vlogo na csd (koliko pred PDP)? in ali se dobi paket pred rojstvom otroka (zaradi posteljice)?
zanima pa me tudi ai ima postelja premično dno (nastavljiva višina ležišča)?
rada bi imela ta paket pa me je mal strah da nebi pravočasno dobla posteljice (v takem primeru bi potem raje vzela denar).
hvala vam že vnaprej za odgovore
A katera ve,kako bo zdaj s tem paketom? Vlada je namreč v svojih varčevalnih ukrepih,razen znižanja porodniške,predlagala tudi,da paket dobijo le socialno ogroženi…itak pa vemo,da si ta naziv lastijo tudi taki z 11mio eur na računih..
Zagotovo vem le,da bo prve 3 mes porod.nadomestilo 100%,nato pa 90%…nihšče pa več ni omenjal tega paketa. Kako bo s tem?
Ne sprašuejm tega,kako je še trenutno,ker vem,kako je.. Zanimalo me je,če je katera zasledila,če vseeni mislijo namenit le nekaterim ta paket,ne vsem,ki imamo prebivališče v SLO,kot je bilo do sedaj.
Policijskemu sindikatu se pa nimam kaj zahvalit,ker imam rok avgusta,takrat bo pa itak že gotovo sprejeto vse!
Tudi jaz imam rok avgusta in kar krepko računam na pomoč policijskega sindikata:) Glej, midve bova vlogo za paket in za porodniško oddali na CSD enkrat junija, kar je 60 dni pred PDP. Če takrat varčevalni zakon še ne bo veljal (odvisno od vztrajanja policistov), potem dobiva tudi paket, saj nama bo glede na takrat veljavno zakonodajo pripadal. Če zahteva za referendum ne bo umaknjena, potem zakon tudi avgusta, ko bova rodili, še ne bo veljal, in nama bodo takrat izdali odločbo za dopust za nego in varstvo otroka še po starem, torej bova dobili 100% nadomestilo za ves čas nege in varstva.
Tisti, ki imajo po par miljonov na banki,pa ne sodijo več med socialno ogrožene, ker se od novega leta dalje gleda tudi denar na računih.
Sicer pa ja: ko bo v veljavo stopil varčevalni zakon, bo paket samo še za ljudi z nizkimi dohodki.
mene pa zanima kako bodo ugotovili mesečni dohodek na družinskega člana, saj sama vloga ki se jo odda (vloga matere) nikjer ne zahteva naj se navede partner in priloži njegove dohodke….??
torej bo csd pozval vložnico naj vlogo dopolni? ali pa bo ta paket za novorojenčka izdan šele, ko bo očka zaprosil za očetovski dopust, kjer bodo vidni tudi njegovi dohodki?
Če upoštevaš, da moraš imeti po zakonu lupinico namontirano v avtu že na prvi vožnji, se pravi na poti iz porodnišnice domov, posteljo pa tudi že takoj rabiš, potem je zdaj to tako malo brez veze zastavljeno, ker moraš lupinico in posteljo kupiti prej, preden ti odobrijo paket. Sicer je še vedno res, da je lupinica, ki jo prodaja ta firma, ki pripravlja pakete, na njihovi spletni strani še najcenejša, kolikor sem gledala, tako da se jo še vedno bolj splača naročiti pri njih kot pa kupiti v trgovini. Ampak to s paketom nima veze. Po moje teh sprememb niso najbolj premislili. Ne delajo se namenoma norca iz ljudi, samo tako nesposobni so.