Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pajkasta mreža

pajkasta mreža

Pribljižno 1 leto in pol nazaj se mi je na obrazu naredilo rdeče znamenje podobno pajkovi mreži. na sredini je rdeča pikica, nato pa grejo iz nje rdeče žilice. Sedaj sem opazila da se mi dela na obrazu še eno takšno podobno znamenje. Poleg tega pa mi tudi po nosu in licih pokajo kapilare, tako da imam že čisto rdeč nos. To se mi dogaja to leto, lansko leto nisem imela problemov s tem. Zanima me zakaj do tega pride in ali je to zgolj estetska težava ali je morda lahko povezano s kakšno boleznijo??
Kako bi težavo odpravila?

Hvala za odgovor!

Spoštovani,

vaš opis je zelo nazoren.
Kar opisujete so pajaksti nevusi (spider naevus) oz . nevus araneus , ki je žilna tvorba s centralnim pordelim vozličkom iz katerega se žarkasto razraščajo drobne kapilare podobno kot noge pajka. Zlasti nasatajao te spremembe pri majhnih otrocih po pikih žuželk, pri odraslih spontano, precej pri kadalicih in boleznih jeter.

Zelo elegantno in učinkovito se te predvsem ,estetske težave znebite s sedaj moderno lasersko terapijo ali pa elektrokoagulacijo.

Lep pozdrav
Larisa Stojanovič

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

Tudi moja hčerka ima takšne kapilare pod očesom oz. na ličnici.Svetovali so mi opazovanje.Ali naj pustim ali se naj obrneva na specialista dermatologa. Ta kapilara se ji je pojavila že kar nekaj časa nazaj-pr ibl. 4 leta.Hvala za ogovor!

Spoštovani,

obrnita se na specialista dermatologa, ker je omenjeno spremembo možno elegantno odstraniti z žilnim laserjem.

Pozdrav
LArisa Stojanovič , spec. dermatovenerologinja

________________________________ asis.Larisa Stojanovič, dr.med.spec.dermatovenerologije

New Report

Close