paint zoom
Pozdravljen, paint zoom,
tule ti copy-pastam moj odgovor izpred nekaj dni nazaj.
13.01.11 08:28
Pozdravljen johanson mlajši,
če že moraš nujno in na vsak način imeti kakšno pretežno nepraktično stvar na vrhnji polici v svoji kleti naslednjih petnajst let, si zadevo pač omisli. Saj je cena jako ugodna. To pa še ni vse….. :-).
Z raznimi pištolami sem v življenju pobarval kar nekaj stvari. Te reči imajo razpršilno šobo. In ta šoba povzroča točno to. Razpršuje barvo in ustvarja meglico v zaprtem prostoru. In če barva ni zelo natančno in pravilno razredčena (ali pa zgoščena) znajo tudi pljuvati, ti pokapljati čevlje ali pa v zanimivem odtenku pobarvati travo pod ograjo, ki jo barvaš. Tako, da bi z napravico barval v majčki in belih hlačah za v mesto kar pozabi. Lahko pa seveda poizkusiš.
Sam sem precej mahnjen na razno orodje in novotarije (kar seveda s pridom uporabljam pri svojem delu za preživetje) in zato tudi zavestno kupim kaj, za kar že v naprej vem, da se ne bo obneslo. To pa zato, ker se da z malo tehničnega znanja marsikatero takšno stvarco predelati da deluje bolje, ali pa da opravlja kakšno čisto drugo funkcijo.
Ena od teh reči je tudi električna pištola zelo znanega in kvalitetnega proizvajalca na W. In tudi draga.
Poizkusil sem vse sorte…od predelave šobe, pa do regulacije pritiska…..in jo na koncu postavil na vrhnjo polico v kleti.
Skratka odločiti se moraš sam. Ne trdim, da je zadeva popolnoma neuporabna. Z VELIKO PRAKSE in v pravem okolju lahko z njo narediš še kar ličen izdelek. Sem pa zelo proti uporabi v zaprtih prostorih. Razen seveda ob sočasni uporabi predpisanih zaščitnih sredstev.
In še mimogrede: če naprave ne boš ZARES dobro očistil in opral po vsaki uporabi boš bolj malo barval.
Lep pozdrav,
Mag dom,
Gorazd.