PAG-ZUBOVIČI
Mi smo bili eno vas naprej kako zgledajo a Zuboviči pa če se prav spominjam je to manjši kraj z nekj hiš v katerih so apratmaji ali sobe. Premorejo par lokalčkov in mislim da celo manjšo trgovino. Na Pagu si zelo odvisem od avtomobila(razen če si v samem mestu). Plaž imaš pa na Pagu ogromno in to kakršnih koli. Je pa pomanjkanje sence zato ti priporočam obvezno vzemite s seboj marelo.
Drugače je pa super.
LP
Mi smo lani letovali v Kustičih pri Zubovičih (čisto blizu).
Apartma smo imeli tik ob morju, vendar je bila “plaža” betonska škarpa z manjšim dokom za spuščanje čolnov v vodo.
Malo naprej je bilo sicer malo bolje, vendar to je čista pustinja, brez sence, sam kamen in (vsaj lani je bilo) peklensko vroče.
Voda je bila okužena s kanalizacijo in zato smo vsi imeli prebavne motnje, deklici sta pa obe dalj časa bruhali – kar nekaj dni.
Kanalizacija je menda na Pagu zelo slabo urejena, tako, da je kar velika možnost okužbe. V sosednjem apartmaju je bil lani nek zdravnik s kliničnega in nam je razlagal, da so tudi oni vsi zboleli in da se ta okužba prenaša kapljično, tako da je velika možnost, da kar vsi v družini zbolijo.
Sestra je bila kar nekaj let nazaj tudi na Pagu in je imela podobno izkušnjo in se je kar smejala, ko sem rekla, da tudi mi pojdemo, rekla je: Saj boš videla, to je kot, da bi bil na Luni! – in res je tako.
Mene živi Bog ne spravi več na Pag!
Menda so edino Šimuni v redu, tam je nekaj drevja in sence.
Želim ti, da ne bi imela takšne izkušnje kot smo jo mi in upam, da se boste imeli lepo.
Mi pa na Pagu letujemo že 18 let, pa ni do sedaj prišlo do nobene okužbe. Sicer letujemo v Novalji in kolikor vem, vodo dobiva Pag izpod Velebita.
Pred caa 15. leti smo dopust podaljšali za 5 dni in to v Zubovičih, pa se še vedno radi vračamo na njihovo plažo. Takrat še sploh niso imeli vodovoda, ampak samo kapnico – pod vsako teraso je bil ogromen zbiralnik deževnice. To vodo smo takrat tudi pili, pa ni bilo nobenih težav. Zdaj imajo že kakšnih deset let vodovod.
Zuboviči so majhna, mirna vasica, ki se vzpenja od obale strmo v hrib. Plaža je iz drobnih kamenčkov, sence ni – obvezna marela.
Zabave v vasi ni, je pa do Novlje ali Zrč, kjer se vedno kaj dogaja približni 10-15 minut.
Mi pa smo bili v Zubovičih par let zapored, takoj po vojni, nazadnje pred 7 leti. Je kar velika vas, v bregu, nad cesto je nekaj hiš, več pa pod cesto, ene 200m se spuščajo proti morju. Odkar nas ni bilo, so zgradili na plaži par kafičev. Stanovali smo dvakrat gor nad cesto, trikrat pa v hiši direkt na plaži, pri Biserki. Tam je bilo takrat najboljše, ker ima dvorišče takorekoč ob vodi, nekaj tistih dreves, ki imajo liste podobne asparagusu, sence pa dajejo kar dovolj. Plaža je pa ena lepših tam okoli, je kar ene 200 m dolga, droben pesek, fina za majhne otroke. Na plaži pa ni sence. Če se boste sprehajali kje okoli, pojdite pogledat naprej, na koncu vasi v smeri Metajne je področje, kjer je kamenje ob cesti do morja pravzapravokamenela mivka, polna drobnih školjkic. Zanimiv je tudi sprehod po poti, ki se začne pod cerkvico in je delno vsekana v pečino, prideš pa po njej na skrajni drug konec do še ene peščene plaže, ki je morda za spoznanje manj zasedena. Ta prva je nabita, ker ke tudi laže dostopna. Imajo pa zuboviči tudi internetno stran, pa je nimam nikjer shranjeno.
Mi pa gremo letos že 11 leto zapored v Zuboviće. Lahko rečem samo eno – nam je super. Stanujemo pa zelo blizu obale (druga vrsta hiš), tako da greš stokrat na dan lahko na plažo in nazaj. Sence res ni, vzamemo si marelo, sicer pa nismo na plaži med 12-16 uro. Hčerki zelo uživata na plaži, ki je za majhne otroke res prava. Voda je čista (morje in v pipah je pitna), nam se še nikoli ni nič zgodilo, pa smo bili tam že s trimesečno dojenčico.
Če hočete preprost kraj za dopust, je to pravo, če pa želite zabave, promenade…., pa poiščite rajši kakšen drug kraj. Sicer pa od Zubovičev do Novalje tudi ni daleč.
Se pa tudi tukaj vedno več dogaja, gradi…. ,tako da je podoba izpred desetih let in danes kar dosti drugačna. S tem je povezana tudi vedno večja gužva na obali. Turizem pač terja svoj davek.
Mi se že veselimo 3-tedenskega dopusta…..Jupiiiiiii
Pa lep dopust, kjerkoli že boste
Mi smo bili letos tretjič v Vidaličih (prvo naselje – potem so Kustiči, Zuboviči, Matajna). In bomo gotovo šli še vsaj 2x ali 3x.
Meni se zdi preživljanje dopusta tu idealno če hočeš mir in predvsem, imaš majhne otroke. Ko greš lahko 10x na plažo in nazaj v apartma. Smo v apartmajih čisto ob morju, tako da imamo samo nekaj stopnic in že si ob vodi. Vedno se pa tudi lahko zapelješ do Novalje in Paga, pa se tudi tam kaj dogaja.
So pa tile apartmaji (6 jih je v hiši) za to sezono že do konca zasedeni (mogoče bi se našlo še kaj v drugi polovici septembra). So bili pa do sedaj vedno samo Slovenci v tem času, ko hodimo mi (začetek julija).
Pa še link:
imam eno številko, upam da jih niso spreminjali: 00385 53 664 068
samo pri njih je grozen naval, vsaj zadnje čase je bilo tako. Hodijo en čez drugega. Če ne drugače, si pojdite rezervirat za drugo leto, če vam bo všeč. Je pa hecna, vzame polno hišo ljudi, pa še sosedove najame, in kuha za vse. nudi polpenzion. Kuha pa zelo dobro! Jaz bi z veseljem šla tja septembra, samo ne vem če se bo izšlo…z denarjem ali s časom…
Mi smo se po dveh tednih ravno vrnili iz Zubovičev. Bili smo v krasnem novem objektu, tik ob peščeni plaži. Pred odhodom smo se z lastnico po mailu dogovorili za ceno polpenziona 25 EUR/osebo. 11 dni smo zelo uživali v njihovem gostoljubju, ko pa je še pred iztekom dopusta lastnica želela plačilo in ko je za 7 mesečnega dojenčka, ki se praktično še polno doji (en obrok/dan smo skuhali na plinskem camp-gorilniku na balkonu) zahtevala plačilo 30% polne cene (običajno dojenčkom zaračuna celo 50%!!!), sva se z možem uprla. Prijaznosti z njene strani je bilo konec, zadnji dan celo nisva več dobila zajtrka! Za sobe oglašuje hladilnike (ki jih v resnici ni) in klimo, ki občasno dela do večerje, ko jo lastnica za celo noč izklopi 🙂
Skratka želim vas opozoriti, naj vas lep izgled in prijazna beseda ne zavedeta. Pojdite raje nekam, kjer so majhni otroci bolj zaželjeni in jim zato do 3. leta nudijo zastonj bivanje!
Drugače pa je vasica majhna, ima pekarno in odlično založeno trgovinico, plaža je za mlade družine odlična (drobni kamenčki), manjka pa sprehajalnih poti 🙁