Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Pag – Šimuni vs. Straško

Pag – Šimuni vs. Straško

Živjo,
zanimajo me vaše izkušnje s kampiranjem v kampih Šimuni in Straško. + in – , cene, plaža, kamp, primernost za otroke, možnost kolesarjenja, kategorija… in še kaj če se spomnite.

Hvala in lp.
Barbara

Mi smo se tja hodili le kopat s skoraj enoletnim sinom in smo bili navdušeni! Stanovali smo pa v apartmaju v Novalji!

Srečno!

Vidka

Šimuni je lep in urejen kamp, tudi plaža je za otroke kar vredu. Kamp ni ravno velik in v špici sezone težko dobiš parcelo (mesta za kampiranje so točno določena), ki bo blizu te plaže, trgovine in restavracije. Zvečer nimaš kam na sprehod, Šimuni je mali ribiški kraj, kjer se nič ne dogaja. V Novaljo moraš z avtom.
Lp.
N.

Plaže tako v Šimunih kot v Straškem so res super – mali prodnati pesek in senca praktično do morja -idealno za otroke. Je pa res, da sta obe plaži obrnjeni na zahono stran in imaš na plaži popoldansko sonce. Oba campa sta čista in zelo urejena. Spomnim pa se, da je bil camp Šimuni dražji od Straškega.
Kakorkoli – samo za dnevne obiskovalce je potrebno vstop plačati, se pa splača oba pogledat. Še posebno Šimuni so res nekaj posebnega. vsaj za nas.
Majar

Šimuni:
– kamp precej poln, parcele v glavnem zapolnjene in majhne, je precej bolje izbrati neparcelirani prostor, v glavnem so tla kamnita + malenkost zelenja + drevesa
– žal je mogoče plačevanje samo z gotovino
– ni med cenejšimi kampi (ampak Pag je tako ali tako cel bolj drag kot ne)
– plaža za male otroke bogovska; mi smo bili dopoldne na mivki, popoldne pa v naslednjem zalivu na kamenju, ker mi dvignjena mivka povzroča čudne občutke – rada imam čisto vodo, da vidim kaj je spodaj
– trgovine čist solidno založene
– lokacija bogu za hrbtom; z malim otrokom skoraj ni variante, da bi šel s kolesom do Paga ali Novalje, peš pa nikakor, je predaleč

Straško:
spet odvisno kateri del – tekstil ali fkk
– plaža na tekstilu primerna tudi za otroke, na fkk v glavnem zbetonirana oziroma skalne plošče
– kamp sicer prav tako urejen, precej sence, precej prostora
– velik plus predstavlja bližina Novalje, kamor greš lahko na sprehod (dolg sicer)
– večje trgovine imaš bližje (brez problema do njih z biciklom)

Pri nas se je tehtnica prevagala v korist Šimunov, pa izključno zaradi plaže. Kamp je mogoče Straško boljši (da o kreditnih karticah, ki jih ta sprejema, ne govorim).

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Oj,
v soboto smo se vrnili iz Straškega, vendar nismo kampirali, bili smo v bungalovu.
Do Novalje je 2,5 km, ravno toliko do hipermarketa Novalis.
Sence je veliko, za otroke je animacija (mini klub). Je pa kamp precej velik in so nam kolesa že tam prišla prav.
Kategorija: **
Če te še kaj zanima vprašaj, doma imam tudi cenik.
Pozdravček

lpD

Šimuni drag kot žafran, sicer lep in zelo urejen kamp, čist, na svoji parceli imaš tudi vodo, kamor greš moraš z avtom, le v Šimuni, kjer je majhno naselje z lepo marino. Tudi plaža je super in lepo urejena.

Straško veliko večji kamp, veliko več sence, WC-ji veliko manj urejeni kot v Šimuniju, cenejši, plaža tudi OK, 30 m od obale nizka voda, mivka, super za žogcat, peš lahko greš do Novalje, trgovina…….

Hvala za informacije, Deja+3 bi te pa res prosila za cenik, če ti ni odveč.
Kako pa kaj vozijo trajekti, cena?
Lp,
B.

Oj!

Na tem naslovu lahko dobiš vse cenike vseh hrvaških kampov, njihovo ponudbo in povezave na njihove domače strani, če jih imajo.

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Definitivno Straško FKK. Meni je pomembna senca in tam jo je ogromno, Šimuni me je odbil. Preveč gneče, komaj kaj sence, v Strašku pa je ogromen gozd in mir. Ker je FKK ni gužve in mularije 🙂 Starejši in družine z majhnimi otroki. Tekstil je pa drugo..
Prvič smo bili, ko je bil sin star 3 leta in pol.

Poleg vseh kartic, imajo v Straškotu tudi v recepciji bankomat, ki “vleče” denar tudi z BA kartic, preverjeno, limit 900 KN !!!

LP

New Report

Close