PAG-Povljana
En lep sončen pozdrav!
Naša družinica se letos odpravlja na dopust na Pag v Povljano!
Pa ne vamo kakšno je kaj tam gremo pa z tri letnim otrokom,zato bomo zelo veseli če nam lahko kako pomagate da vemo kaj nas sploh tam čaka!
Aja še to ta naš apartma se nahaj na obali 5m stran od plaže!
HVALA ŽE V NAPREJ!!
Lep dan,sonček
Mi hodimo tja že leta.
Povljana je izredno majhna vasica. Ima sicer pošto, trgovino, dve, tri restavracije, ampak nam se ravno zato tako dopade, ker je mirno. Če dobro pomislim, se spomnim samo enega kraja kjer bi lahko bili apartmaji samo 5 m stran od plaže. Sence ravno ni, je pa peščena plaža (zelo mali kamenčki), v vodi pa je mivka. Zelo daleč moraš plavati, da prideš do globine.
Mi smo hodili v trgovino v mesto Pag, ki je oddaljeno od Povljane cca 10-15min. Tam je tudi malo več zabave (mislim, da imajo celo zabaviščni park).
Po moje je za družino z malim otrokom Povljana idealen kraj za dopust.
Če te zanima še kaj, vprašaj!
Zdravo. V Povljani sem bila dvakrat. Prav tako v apartmaju samo nekaj metrov oddaljenem od plaže. Res je to, kot pravi Mirjana, mirna vasica in zna biti super za družinice z majhnimi otroki. Vse lahko opraviš kar “peš”.
Je pa zelo odvisno od človeka (od same družine) ali ji ta mir ustreza, ali ne. Po nekaj dneh lahko postane tudi malce dolgočasno, ker se ritem ponavlja, kljub temu, da imaš otroke s seboj. Zajtrk, plaža, kosilo, spanje, plaža, neskončni sprehodi po enih in istih poteh…ko se začne ponavljati, … no ja, saj pravim, odvisno je od ljudi samih, ali jim je to všeč, ali pa ne. Vem, da je mojima dvema nečakoma postalo kmalu dolgčas, ker ni bilo nikjer nič resnično živahnega – k čemur pač otroci težijo. In ko smo se po desetih dneh vračali domov in se ustavili še v Crikvenici, je bilo to tako, kot bi prišli s samotnega planeta v civilizacijo.
Če ciljate k temu, da bi bili tudi malo v živahnem, poletnem ritmu, potem se boste vsekakor morali odpeljati kam drugam z avtom.
Če pa se želite samo malce umakniti in najti svoj mir, da napolnite baterije…potem je to idealen kraj za umirjen dopust.
Lepo se imejte! Lp.