Najdi forum

Padec v 16. tednu

Spoštovani,

 

danes opoldne sem nerodno stopila, tako da mi je klecnil gleženj in sem padla. Ujela sem se s koleni in dlanmi, nisem padla na trebuh ali z njim naredila kakšnega sunkovitega giba. Do sedaj ni prišlo do nobene krvavitve ali kakršnih kolih bolečin ali čudnega občutka v trebuhu. Ali lahko iz tega sklepam, da je s plodom vse v redu? Na urgenco nisem hodila, saj padec ni bil hud in sem se počutila v redu. Plodovih gibov do sedaj še nikoli nisem začutila, naslednji pregled pa imam šele čez 3 tedne. Naj počakam do takrat ali moram o padcu obvestiti svojo ginekologinjo?

Spoštovani,

če bi bil plod ogrožen tako hitro in ob tako banalnem padcu, potem bi bila človeška vrsta že zdavnaj ogrožena bolj kot populacija nosorogov ali afriških slonov. Na srečo ni tako in ste lahko povsem mirni.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close