Padec težkega bremena na nogo
Pozdravljeni
Pred 12 dnevi mi je na nogo padlo težko breme(kamen) . Noga mi je zatekla, nemudoma sem odšel v bolnišnico, kjer so hvala bogu, po rentgenu, ugotovili, da ni zlomljenih kosti, ampak, da je prišlo do poškodb mehkega tkiva in najverjetneje vezi in kit, saj me je zelo bolelo ob premiku kazalca, sredinca in prstanca na nogi. Dobil sem longeto in navodila, da 14. dni na nogo ne smem stopiti in po preteku 14. dni sledi kontrola. Včeraj sem longeto odstranil, ampak prizor me ni navdušil. Noga je bolj zatekla, zatekli so mi prsti, da je vse vijolično modro naj ne omenjam. Še vedno me boli, ko premikam zgoraj opisane prste. Je normalno, da ti noga še bolj oteče? Je možno, da je prišlo do kakšne poškodbe živcev, ker me noga skozi mravljinči? Malo me je le strah, da ni kamen povzročil česa trajnega, ker tega ne bi, kot tekač, prenesel. Vem, da takšne zadeve potrebujejo čas, a vseeno bi rad slišal mnenje. Je možno, da mi je kakšna kost počila in tega ni bilo videti na rengentskih posnetkih? Hvala in z razumevanjem
Pozdravljeni!
Morda je še vedno nekaj tekočine, ki utesnjuje kite, kar vam povzroča bolečino pri gibanju.
Noga po odstranitvi longete včasih bolj oteče takrat, ko jo bolj obremenjujemo. Razlog za to je, da so pri poškodbi popokale tudi majhne žilice, ki sedaj manjkajo, da bi lahko bila cirkulacija normalna. Gibanje je stimulus, da se bodo začele tvoriti nove kapilare, ki bodo lahko zadostile potrebam noge.
Res je, da nekaterih zlomov RTG na začetku ne pokaže. Če je zlom, se pojavijo določeni znaki, saj je zlomljena kost občutljiva na kompresijske sile, zato je trkanje na kost občutljivo in mora sprovocirati točno tisto znano bolečino. A če ste bili sedaj pri zdravniku, naj bi itak vse to s pregledom ugotovili (ali je zlom ali je hujša natrganina…) saj se da ugotoviti s kliničnim pregledom.