Najdi forum

Padec na zadnjo plat

Pozdravljeni, pred tednom dni sem se z otroki sankala…pri odskoku me je po pristanku na led mocno zabolela rit…po enem tednu me se vedno toliko, da moram jemati protibolecinske tablete..ni pa bolečina pri trtici ampak visje…mislite, da je samo udarec?koliko časa me lahko boli? Hvala, lp mateja

Spoštovani!

Težko je reči. Glede na to, da ne navajate kakšnih težev, ki bi se širile navzdol po telesu, je malo verjetno, da bi bili utesnjeni živci. Ravno tako je malo verjetno, da bi šlo za tip poškodbe, ki bi potreboval operativno zdravljenje, tako da je zelo verjetno, da je poškodba takšna, da bi se jo tako ali tako zdravilo s počitkom in protibolečinskimi zdravili (tudi nepremaknjeni zlomi hrbtenice – npr. blage impresije s strani terminalnih plošč vretenc se zdravijo s počitkom).

Seveda pa Vam ne morem natančno reči, kaj se je zgodilo. Če bi to želeli bolj natančno vedeti, je verjetno na mestu pregled pri travmatologu in po njegovi presoji nato RTG ali ev. MRI. Glede na navedeno sicer menim, da pregleda verjetno ne potrebujete, ampak v primeru da so bolečine še posebej hude oz. se slabšajo, se lahko odločite tudi za obravnavo v ambulanti. Težko Vam napovem koliko časa Vas bo bolelo, bi pa morala biti v mesecu dni stanje že bistveno bolje, v siceršnjem primeru bi bila na mestu nadaljnja diagnostika.

Z lepimi pozdravi,
Klemen Aleš Pilih

Objava čaka odobritev

New Report

Close