Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Padec dojencka – vrocina

Padec dojencka – vrocina

Dojencek star 5m je padel iz stojnw visine na tla, kjer je bila mivka in zemlja. Po padcu je jokal, gibalno bil ok, se smejal, premikal, itd. Naslednji dan je dobil vrocino. Z mozem se nama zdi, da je bil ze pred padcem vrocicen, ampak nisva merila. Smo na dopustu, kjer je 40 stopinj, v notranjih prostorih pa klima – super za prehladit. V glavnem, je mozno, da imA vrocino zaradi padca? Ta je vecinom 38,5; samo enkrat je narasla do 40.
Bil je pregledan pri tukajsnjem dr, za slikanje se niso odlocili. Ob padcu sem klicala tudi njegovega pediatra, ki je rekel, da ce bi vsak dan napotili otroke na slikanje, bi bilo to vsaj 100 slikanj na dan, kar pa ne pocnejo.
skrbi naj ta vrocina, polet nazaj, itd. Dojencek je drugace se vedno isti – ima apetit, dobre volje, se smeje, gibalno bp; edino vceraj je odvajal 3x bolj tekoce – morda zaradi paracetamol sveck? ponavadi odvaja samo 1x).

padec na glavo ne povzroči povišane telesne temperature, sploh ne naslednji dan in če rana ni gnojna, rdeča, boleča.

Najverjetneje gre za vročino v zvezi s kakšno poletno virozo, opazujte, kakšni znaki se bodo razvili. Upoštevajte navodila za opazovanje po poškodbi glave.

Sicer od zavarovalnice, vendar ustrezna navodila:

https://www.generali.si/nasveti/zavarovanje/-/blog/2023/Nezgoda/udarec-v-glavo-pri-otroku-kako-oceniti-resnost-poskodbe

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close