Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Neonatologija Padec dojenčka na glavo

Padec dojenčka na glavo

Pozdravljeni,

7-mesečni sin je včeraj med tuširanjem iz naročja padel na glavo, najprej naravnost naprej, nato nekako spodvil glavico in se udaril še ob strani. Po pregledu na urgenci in rentgenu na srečo ni opaziti posebnosti. Ali se morda lahko še kaj pokaže na daljši rok? Tako zelo skrbim zanj pa sem ga enkrat izjemoma tuširala, namesto kopala v njegovi banjici na tleh pa se je to zgodilo. Nikoli si ne bom odpustila. Nočem česa spregledati, zato vas lepo prosim za odkrito mnenje. Ali ima od tega lahko kakršnokoli posledico kasneje v življenju?

K sreči je narava dojenčke pred takšnimi padci (ki bodo še bolj pogosti, ko bo fant začel s svojimi pohodnimi avanturami) res dobro zavarovala in le izjemoma pride do resnejših poškodb. Ki pa se PRAVILOMA pokažejo takoj ali v prvih 24-48 urah po poškodbi. In to z nezgrešljivimi in zelo alarmantnimi znaki (ki so bili tudi na tem forumu že opisani).

Ob pregledu na urgenci niso našli nič zaskrbljujočega, zato kar mirno “glejte v prihodnost” in ne razmišljajte toliko in tako negativno, samo-obtožujoče o tem dogodku. Ki je očitno naredil več škode vaši psihi kot fantovem odraščanju.

Lep pozdrav,

 

****************************************** Dr. Lilijana Kornhauser Cerar, dr. med.

New Report

Close