Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Padec dojenčka na glavo

Padec dojenčka na glavo

Pozdravljeni,

pred dvema dnevoma je 7-mesečni dojenček padel na glavo pri tuširanju s cca 130 cm višine. Padel je naravnost z glavo navzdol, nato spodvil glavico in se prevrnil na bok. Izgledalo je pošastno in to je bil najhujši dan mojega življenja. Na urgenci so ga pregledali, odziven je bil normalno, tudi takoj po padcu je zajokal. Na nadaljnjih preiskavah rtg brez posebnosti.

Zaradi šoka sem povedal, da je padel na bok, čeprav sem po daljšem razmisleku ugotovil da je najprej padel direkt naravnost z glavo. Ali bi lahko zato na rtg kaj spregledali, če so gledali “napačno” mesto? Glede na to, da je padel naravnost z glavo navzdol, je najbrž normalno, da je zatečena tudi prednja fontanela? Ne vem, vsaj tako se mi zdi, da bi lahko bila. Ker nisem bil pomirjen, sem ga danes peljal še k pediatrinji, ki me je mirila, da je vse v redu. Ne da se želim iti internet medicino, ampak vse, kar sem prebral na to temo, gre v smer, da je otečena fontanela vzrok za skrb. Ne vem več, kaj naj si mislim, še vedno sem povsem iz sebe. Ali se po besedah pediatrinje res lahko pomirim, ali je možno, da se je kaj spregledalo?

Že vnaprej se vam iskreno zahvaljujem za vaše mnenje,

Zaskrbljen očka

Kaj pa so poslikalil?

Poškodba glave se kaže kot bolečina (glavobol), otrok neutolažljivo, vendar vedno bolj šibko joka, je zaspan in slabo odziven, stanje se slabša izi ure v uro, napeta fontanela (vedno tipamo  polsede, ne v ležanju) bi bila že zelo pozen znak možganske krvavitve. Brez opisanih znakov samo fontanela (sploh, če jo tipamo leže, ob joku) nima prave diagnostične vrednosti.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close