Padec
Spoštovani!
Izvedela sem, da je moj otrok pred več ko letom dni, ko je bil v varstu pri babici, padel. Bil je pripet v trip trap stolčku in se skupaj z njim prevrnil naprej. Mislim, da je bil takrat star nekje med 6 in 9 mesecev. Babica o tem ni nič povedala do sedaj. Ni znala povedati, če je po padcu zajokal, kaj izgubil zavest itd., ker naj bi se vse zgodilo tako hitro in je bila takrat panična. Jaz pa sem zaskrbljena sedaj, ker otrok kljub udarcu v glavo, ni bil pregledan pri zdravniku. Je mogoče, da bi mu takšen padec pustil kakšne posledice? Lep pozdrav!
O vsem tem in podobnem je veliko odgovorov že v podobnih temah tega in drugih forumov. Zato kratek odgovor: da bi se kakšne “posledice” padca pred enim letom pokazale z odlogom sedaj, ni verjetno. Vsaj ne pri otroku…
Bojim se le, da boste postali nezaupljivi do babice, ki vam je takrat (v paniki) zamolčala ta dogodek. In vas bo grizlo, če vam je pozabila povedati še kaj.
Vseeno sem prepričana, da otroku ni bilo hudega – jok otroka po padcu odrasli hitro odmislimo, da se babica ne bi spomnila “otrokove nezavesti”, pa je skrajno malo verjetno.
Lep pozdrav,
Pozdravljeni. Pred enim tednom je moj sin 5mesecev star padel z postelje. Zajokal je in zelo hitro tudi nehal,ni imel nobenih znakov poskodbe. Ta teden sem zacutila na glavici na desni strani nad usesom mehko busko oz kot oteklino. Med tipanjem ne morem priti do lobanje in me je strah, da je lobanja počena. Opazna je samo ce se dobro zagledas ali pa potipas. Ni imel modrice, rdecice, se pravi cisto nic. Malce sem zaskrbljena glede tega. Je potreben obisk zdravnika? Hvala
Prav nobene potrebe ni, da bi en teden po dogodku (no sedaj sta že dva) hodili k zdravniku zaradi nečesar, kar zaznate ob skrbnem tipanju in opazovanju, dojenček pa pri tem nima nobenih težav pri obnašanju. Drži pa, da so mehka tkiva na glavi pri dojenčkih zelo občutljiva in že ob “nežnem stiku s podlago” hitro pride do “buške”. Ki ostane opazna tudi tedne.
Zagotovo pa razlog buške, ki jo opisujete, ni počena kost, takrat so znaki zelo alarmantni in takojšnji.
Vse dobro,