padci…
Spoštovani!
Jaz imam pa eno že verjetn večkrat postavljeno vprašanje,samo me preveč skrbi zato vam pišem.Namreč moj vse preveč živahni enajstmesečnik si je ravnokar nase potegnil printer,ta mu je seveda padel na glavo(cca.2 kg).Pri tem ni nič zajokal ampak je samo začudeno gledal,jokal je šele potem ko sem ga po riti.Na glavi se mu pa malo rdečine pozna(čelu).Jaz ne vem zakaj se to non-stop dogaja,kajti ga ni dneva ko ne bi padal na glavo(naprej,v znak nazaj),se nekam udaril z glavo,…Skrbi me zelo samo to da ne bi imel zaradi tega kasneje kdaj kakršnekoli posledice,prosim povejte mi kaj o tem.Najbolj si pa očitam to,da vsakič ko pade sem zraven,a ne preprečim.Sem mogoče zaradi tega slaba mama???Res več ne vem kaj naj z njim naredim,najraje bi mu kar čelado kupila!Sama pri sebi si razlagam,da je vse to razvojno,da dokler ni še stabilen bo tako,nevem več,vi mi povejte prosim.HVALA za odg. in LP.
Pozdravljeni, Lenči,
sedaj ste jezni, ker se je to zgodilo in kot razumem med vrsticami, ste najbolj jezni sami nase. Pa ni potrebno, kajti otroci v tej starosti kar kličejo po nesrečah. Najprej so zelo primerne višine, da posnamejo vse robove in se butajo v rob mize, v ventile radiatorjev, v naslanjač, kamorkoli. Potem so znani po tem, da strašno radi povlečejo kaj nase, saj to že dosežejo, potem pa ne znajo dalje. To so npr. znane poškodbe, ko s štedilnika povlečejo vrelo vodo. Ker še niso povsem stabilni, se zvrnejo tudi, če jim samo malce spodmaknete ravnotežje, kar se zgodi, če se npr. kar obregnejo. Npr. prileti, se podrsa ob rob stola in cepne, ker mu je to spodneslo ravnotežje, nima pa časa, da bi se ujel in naredil en korak za ravnotežje.
Skratka, otroci padajo, če pa je bil njihov razvoj tako kot mora biti (da niste prehitevali in ga učili hoditi, še preden se je naučil prestrezanja z ročicami), potem pri padcu podstavi ročice in se ujame. Drugače pa pade npr. kar na nos ali plsoko nazaj in se udari v glavico. Če temu ni tako, potem je super, je pač samo živahen in radoveden fantiček, vse pa se zgodi tako hitro, da ne morete prav nič, čeprav ste čisto zraven.
lp
Tanč
Ne, ne, ne skrbite, tele male buče so izredno trpežne:)))
Take poškodbe bi bile možne samo če bi imel večkrat pretres možganov, kar bi ugotovili po tem, da bi bil fantek po padcu nezavesten.
lp
Tanč