Najdi forum

pace, body pump

Pozdravljen Goran,

mene pa zanima, če se ti zdi o.k. kombinacija telovadbe:
-3x na teden pace
-2x na teden body pump

vmes bi imela dva dni pavze( npr.torek, petek).

Rada bi shujšala za 15-18 kg.
Zanima me tudi kaj ti misliš o tej obliki vadbe. Dolgo sem obiskovala pace (1 leto) in sem v tem času shujšala za 9 kg. Lahko bi tudi več, ampak nisem zelo pazila na prehrano. Zdaj pa že 4 mesece teža stoji in sem mislila malo spremeniti obliko vadbe.
Glede prehrane mi niti ni treba podrobno pisati, ker vem da boš objavil na svoji spletni strani konkretni jedilnik, pa tudi sama sem že veliko prebrala o tem tako, da vem kaj je dobro in kaj ne. Samo voljo in motivacijo potrebujem.

hvala za odgovor!
pa,pa

Šparovček,

Ja da začneš dodatno še body pump je ok. Tista dva dni počitka sta tudi v redu.
Jedilnik bom na svoji spletni strani objavil enkrat po novem letu, ko bo večina paničarila kako so se zredili čez praznike*smeh*…

Drugače pa se ne obremenjuj preveč s tem koliko kaže tehnica, bolj je pomembno kaj vidiš v ogledalu.. in ali si s tem zadovoljna. Če toliko časa, treniraš in s treningom shujšaš.. potem je to nekaj čisto drugega kot če shujšaš le z dieto. Tebi je supelo z pace-om. Z body pumpom boš pridobila nekaj mišične mase, s katero boš hitreje porabljala kalorije tudi v mirovanju, ter tako hitreje porabljala odvečno maščobo.

LP,
Goran

Goran,

hvala za spodbudo, se pa že veselim novemu letu in tvojemu jedilniku, da začnem zares…tako kot vsako leto*smeh*. Sej veš, novoletne zaobljube.

lepo praznuj in ne preveč kolačkov čez praznike(ha,ha).

pa,pa

Prosim, kaj je to body pace in body pump??

Hvala!

Maja,

Gre za dve vrsti aerobike,… sam sicer nisem ekspert za posamezne zvrsti aerobike. Vem pa toliko, da gre pri body pump za kombinacijo klasične aerobike in vadbe z utežmi… kar se meni zdi super kombinacija. Pri pace aerobiki pa mislim, da gre za vadbo pri določenem srčnem utripu… če se ne motim.

Lahko pa bi ti Šparavček kaj podrobneje povedal…

LP,
Goran

Pozdravljena Maja,

pace je oblika vadbe podobna aerobiki, le z to razliko, da pri pace delaš na hidro napravah. To pomeni, da treniraš na vsaki napravi (te so podobne tistim na fitnesu) 30 sec. potem pa postajo zamenjaš.V eni uri, kolikor traja pace, obdelaš vse mišice, poleg tega pa še dodatno delaš za trebušne, stegenske, ritne mišicem katere ti demonstrira voditelj.
Vem ,da si je težko predstavljati, ampak je zelo težko razložiti, če tega še nikoli nisi poskusila. gre predvsem za to, da skozi celotni čas vadbe ohranjaš določen pulz (določi ti ga trener), pri katerem izgorevaš maščobe(ali delaš na kondiciji-odvisno kaj želiš). Goran je že velikokrat pisal o tem, tako ti bodo povedali tudi, če se boš odločila poskusiti to obliko vadbe, da ni pomembno, da po končani uri npr.pace skoraj umreš od utrujenost, ampak da skozi celotni čas vadbe delaš tako, da se lahko pogovarjaš( le da se ne).
Body pump pa je ravno tako vodena oblika vadbe z utežmi. Medtem, ko pri pace-u delaš tudi na kondiciji, saj je veliko skakanja (kolebnica,…), pri pump-u ne delaš na kondiciji, ampak mišični masi. Je zelo priporočljivo v kombinaciji z pacom.
Če želiš več info. poskusi v fitnes centru Moj Fit. Tam imajo obe obliki vadbe, tako da lahko tam poskusiš, če ti je sploh všeč.
Tel.št. je 01/5611070, Brnčičeva 13- ob Ljubljanski obvoznici v Črnučah.
Jaz sem dolgo obiskovala pace in ti ga zelo priporočam. Predvsem je za tiste, ki niso tako zelo disciplinirani, da bi se odpravili v fitnes in tam kvalitetno vadili, ampak potrebujejo nekoga, da jih “zgoni”.

Če te še kaj zanima se kar oglasi.
pa,pa

hvala za odgovor!

morda pa se kdaj odločim.

pozdravček!

New Report

Close